Seite 7 von 9

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 16 Jan 2012 07:47
von emP
http://www.amazon.de/Mahlzeit-Auf-Telle ... 938&sr=8-2" onclick="window.open(this.href);return false;

viel besser als es da usgseht. Chasch es au öpperem schänke. Isch au geignet als Coffee Table Lektüre. Es geit um Ernährig allgemein und nid um "di hund würsch nid esse, werum issisch es Chalb" etc.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 16 Jan 2012 12:45
von zwirrlibatz
PlanetHarrieR hat geschrieben:
Astroboy hat geschrieben:So sinnvoll dass es isch, dört düre realistisch z'si, es gilt trotzdem z'beachte, dass Veränderig gar nie stattfindet, we halt am Aafang nid e chliine Teil und de vilech später je länger je meh derzue chöme. Grad dr Vegetarismus isch vor no nid allzu langer Zyt gradezue reaktionär belächlet worde, es isch e ungloubleche Rächtfertigungszwang vorhande gsi. Im Moment aber passsiert, ömu ir Schwiz, e Wandel, woner haut vilech zersch bi de Hippies, när bi de Lehrer, när bi de Hetis und nah dis nah ou bi de Bünzlis es valabels Modell wird (das isch ize chly meh als salopp formuliert gsi). So Züg isch wichtig. Und es passiert nid, we nid e chliine, aber beharrleche Teil e Vorriterrolle iinimmt.
Wahr, ist in anderen Bereichen ja ähnlich. Als jemand im Nachbardorf sich in den Achtzigern ein Windrad und Solarzellen in den Garten gebaut hat, wurde er von den meisten noch als Freak-Hippie und Öko-Spinner angesehen. Heute hat dort fast jeder Solarzellen auf dem Dach und einige große Windräder wurden auch im Feld aufgestellt..

Ähnlich mit der Vollkornbäckerei im Ort. Erst wollte sie kaum wer fort haben und heute finden es viele ganz toll.

Einer muss immer anfangen und ist dann 20 Jahre lang erstmal der Spinner.
:!:

hüt kreisi => morn normal.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 17 Jan 2012 15:46
von thaeye
guet vollchorn isch scho sauhässlich.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 17 Jan 2012 18:05
von Acid
Unglaublich fein isches... So e feins Roggäbrot fahrt andersch i... oder au eifach suscht es Volchornbrot. Kickt eigentlich jedem normalä Wisbrot s Ärschli. (guet, ghört ehnder in Brot Thread eigentlich...). Vollchorn Riis (vor allem de Basmati, isch au umwerfend.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 18 Jan 2012 09:40
von evo
ich iss numme wiisbrot. us überzügig

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 18 Jan 2012 09:49
von emP
Bim Brot isch wie allem andere immer no d Abwechslig am schönschte.

Vom wissischte Wissbrot mit chli Requefort bis zum urdinkel super vollchorn Brot mit chli Früschchäs oder blanc Battu etc.


alles sehr fein

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 18 Jan 2012 10:52
von Acid
emP hat geschrieben: alles sehr fein
Das stimmt natürlich. Guets Brot isch immer guet, egal was für eis dases isch. :idea:

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 18 Jan 2012 14:14
von zwirrlibatz
thaeye hat geschrieben:guet vollchorn isch scho sauhässlich.
hm? bi pasta und bi brot bescht überhaupt.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 18 Jan 2012 15:49
von thaeye
vollchornpasta? ich weiss nöd so recht....

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 18 Jan 2012 17:26
von Acid
Also bi Pasta findi bini also au nid Fan vo Vollchorn...

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 18 Jan 2012 23:33
von Sylvara
Chaufet mal soja/dinkel teigware ir apothek/reformhuus. Zersch hani o denkt wähh, abr tatsächlich sehr fein.
Und grahambrot isch ja wohl best wo hets gits :)

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 19 Jan 2012 00:20
von Acid
Dinkel god no (gschmacklich eigentlich no guet... eifach chli s Problem dass wenn en Täller isisch hesch s Gfühl heigsch grad es Kilo hinderä druckt), aber Soja isch ebä glaub diräkt us de Höll... letschti wiedermol Tofu gässä... ich bimer debi Vorcho als würdi öpis komplett falschs Machä. Und wil eini gern Soja Saucä überall drin hed, hani vor öpä emene halbä Johr wiedermol ä Fläschä kauft, willi dänkt han ich müesmer das villicht au chli agwöhnä. Eimol hanis brucht für brötlets Gmües... sit denn par mol probiert, aber jedesmol woni d Fläschä ufgmacht han, hanis wieder müese zruggstellä, und s Gmües andersch würzä. Dasmer jetzt au no Teigwahrä drus macht findi also de Gipfel.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 19 Jan 2012 05:56
von derinderinderinderin
Acid hat geschrieben:god
Uf französisch isch das en dildo (komplett usgschriebe: godemiche)

I der einte Sprach bedütet öppis Gott, i der andere Dildo.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 19 Jan 2012 06:57
von emP
derinderinderinderin hat geschrieben:I der einte Sprach bedütet öppis Gott, i der andere Dildo.

irgendwie dient ja beides de selbschttüschig.


@Topic: Vollchorn Teigware si also für gar nüt.
Tofu isch wenn guet gmacht okay. So i Stir-Fry Züg perfekte Ersatz (wenn überhaupt nötig) für Poulet. Und de Jäpän Tofu söll ja schins viel besser si als das was mir da so hei.

@sylvara: Die Lischte isch aber lang nid komplett. Ds App hani abeglade, allerdings laht sichs nid lah update. stürzt immer ab.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 19 Jan 2012 11:26
von Sylvara
lol also mit dr soja sosse hei d'teigware gschmacklich genau garnüt z'tüe.
ich meine die da -

Bild

sind tiptop.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 19 Jan 2012 11:56
von emP
und wieso zur höll söll me die esse?

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 19 Jan 2012 12:06
von Sylvara
ich find sie fein und sättigender, ähnlich wie bim brot.
zudem sicher meh ballaststoff, als bi eiernudle oder pur hartweize.

aber ev. sind das alles no kei gueti gründ für dich :lol:
ich iss scho ab und zue o die 'normale' usem migros regal oder barilla, aber eigentlich find ich das als uswahl sehr schwach. bi de vollkorn muesch vorallem ufpasse, dass sie nid verkochsch - aber gschmacklich sinds süsch sehr guet (farb isch halt liecht bruuner).

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 19 Jan 2012 12:22
von emP
probieres mal us.

letschtmal hani bim nüdeli choche ds klassische schum problem mit dr bratanke-fläsche wo grad umegstande isch glöst. Also sone chline Sprutz driglärt. D Nüdeli mit bitz Anke gschmack si also nis ds verachte gsi. :lol: Guet wenni das immer würd mache würdi glaubs gli platze, scho klar.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 19 Jan 2012 12:31
von Avenger
Bio Vollkornteigware vo Morga. Het mis Mami immer kochet, sit ewig. Das mit em sättigender chan ig unterschriebe, do merksch e Unterschied (und bim Priis sowieso).

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 19 Jan 2012 13:31
von Acid
derinderinderinderin hat geschrieben:
Acid hat geschrieben:god
Uf französisch isch das en dildo (komplett usgschriebe: godemiche)

I der einte Sprach bedütet öppis Gott, i der andere Dildo.
Ja, i wider ere andere Sproch bedütets s Verb "gehen" wiä bi mir... nur das jetzt nid meisch ich heigi "Gott nei" gschribä.
Aber gueti Info, suscht.
emP hat geschrieben:@Topic: Vollchorn Teigware si also für gar nüt.
Tofu isch wenn guet gmacht okay. So i Stir-Fry Züg perfekte Ersatz (wenn überhaupt nötig) für Poulet. Und de Jäpän Tofu söll ja schins viel besser si als das was mir da so hei.
Mir sind im Momänt allgemein rächt wit weg vom Topic.

Sylvara hat geschrieben:lol also mit dr soja sosse hei d'teigware gschmacklich genau garnüt z'tüe.
Scho klar... Tofu hed mit Soja sossä gschmacklich au nid grad vil ztuä.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 23 Jan 2012 13:05
von zwirrlibatz
vollchorn pasta sind super. wemme chli cha choche.



aber nöd dinkel, das isch übel.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 23 Jan 2012 13:05
von zwirrlibatz
derinderinderinderin hat geschrieben:I der einte Sprach bedütet öppis Gott, i der andere Dildo.
sehr schön.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 21 Mär 2012 12:23
von zwirrlibatz
Mann wirft blutige Schweinsköpfe in Luzerner Confiserien

Ein Mann hat am Dienstag in Luzern blutige Schweinsköpfe in Confiserien geworfen. Ein mutmasslicher Täter ist noch am selben Abend an seinem Wohnort in Kriens LU festgenommen worden.

Was den Mann zu dieser Aktion veranlasst haben könnte, war am Mittwoch noch unklar, wie die Luzerner Staatsanwaltschaft mitteilte. Sie schätzt den entstandenen Sachschaden auf mehrere tausend Franken.

Der Mann suchte drei Luzerner Filialen einer Grossconfiserie heim, die in der Zentralschweiz rund ein Dutzend Läden und Cafés betreibt. Insgesamt setzte er sieben Schweinsköpfe ein.

Nach Angaben von Simon Kopp, Sprecher der Staatsanwaltschaft, deponierte der Mann um 9 Uhr in der Filiale am Bahnhof Luzern drei Schweinsköpfe auf der Theke. Später kam er zurück und warf zwei weitere Köpfe in die Lebensmittelablage. Je einen Kopf warf er ferner in zwei weiteren Filialen in die Ablage.

Woher die Schweinsköpfe stammen, ist noch nicht abgeklärt. Die Kennmarken seien aus den Ohren herausgerissen gewesen, sagte Kopp.

Dank Fotos, die Passanten schossen, konnte die Polizei einen 41 Jahre alten Mann als mutmasslichen Täter identifizieren. Im Zentrum der Untersuchung steht bislang das Delikt der Sachbeschädigung.
fleisch isch ja scho super aber wieso immer grad eso militant? :?


ah... siebe chöpf hett er bruucht. intressant...

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 24 Mär 2012 12:46
von feeshlee
im rollis steakhouse in chlote gsi und es new yorker entrecote g'ässe. dänn no öpfustrudel mit glace und en carajillo.

Re: Fleischkonsum

Verfasst: 24 Mär 2012 15:39
von Moff
bin letschti i dem in schliere gsi, recht guet muessi säge. han allerdings huehn gha