Seite 9 von 21

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 09 Aug 2011 08:53
von evo
pule

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 09 Aug 2011 08:56
von Mastler(P)
riismischig, thon mit oliveoel, rayu, pfeffer, salz und chnobli... wie so oft. :vortex: jelly?

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 09 Aug 2011 09:32
von blackraini
Grad a Tiramisu für 10 Persona gmacht - Dessert :sabber:

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 13 Aug 2011 13:44
von Sephi
Hiyashi Somen. Also chalti Teigware ufere Platte mit Iiswürfel arichte und denn in iischchalti Sosse (Tsuyu) mit Pfrüeligszwibele, Nori, Wasabi etc. etc. nach Beliebe tümpfe. Es super erfrüschends Gricht im Summer. Derzue als Biilag no bitz Teriyaki Poulet gmacht, schnäll und fein.

Da gits es gütts Rezäpt für d Somen:

http://kanakoskitchen.com/2010/07/07/somen/

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 19 Aug 2011 19:10
von LeviathanX
Spontan gestern mal ne Pizza gemacht... Teig aus den üblichen Zutaten erstellt, während dieser geruht hat Geschirr gespült... Dann ausgerollt, belegt und gebacken. War lecker :sabber: und ich bin die letzten Salami- und Streukäsereste losgeworden .

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 15 Okt 2011 23:56
von Scarface
sushi u tempura gmacht. Megen ischs gsi :sabber:

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 17 Okt 2011 20:16
von feeshlee
gmacht hani nüt, aber min schwö isch im spanie gsi und hät mir:
jamón iberico, lomo und queso manchego curado bracht. :sabber:

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 07:49
von Vyse
En Vegi Lasagne mit Linse anstatt Fleisch.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 07:58
von Sylvara
Vyse hat geschrieben:En Vegi Lasagne mit Linse anstatt Fleisch.
fein :)

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 08:18
von emP
Häxeröhrling / Marönneler Pilzmelange mit Wisswii-Rahmsauce und Teigware.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 08:29
von h4xX0r
han mich jetzt grad gfrögt was en öhrling isch... :typej:

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 08:46
von zwirrlibatz
Sylvara hat geschrieben:
Vyse hat geschrieben:En Vegi Lasagne mit Linse anstatt Fleisch.
fein :)
letschti o grad gmacht. ohni linse zwar, eifach jenschtes gmües. zucchini, sellerie, tomate, rüebli. :sabber:

und au letschti tofu & pilz über nacht i balsamico & sojasauce iigleit mit salz, pfäffer, sämfpulver, salbeiblätter und bitz chnobli und dänn brötlet zu gmües mit thymianzweig und riis.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 08:47
von Vyse
Sylvara hat geschrieben:
Vyse hat geschrieben:En Vegi Lasagne mit Linse anstatt Fleisch.
fein :)
Jup :-D

Die da, eifach mit eigene Bechamelsauce und Käse und natürli au Rüebli, wo nöd uufglischtet sind - sRezäpt wär ebbe vegan.

http://www.chefkoch.de/rezepte/11313012 ... sagne.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 08:51
von Vyse
zwirrlibatz hat geschrieben: und au letschti tofu & pilz über nacht i balsamico & sojasauce iigleit mit salz, pfäffer, sämfpulver, salbeiblätter und bitz chnobli und dänn brötlet zu gmües mit thymianzweig und riis.
:shock: sehr geil!
Mit Tofu hani ebbe bis jetzt nonig so vill gmacht, höchschten starch gwürzt mit Sojasauce und Sesamöl ahbrötlet.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 09:19
von emP
Pssssst, Insider Tipp: Ig würd mal Lasagne mit Hackfleisch probiere, isch glaubs di beschti. :shock:

alles andere isch gschichtete Komposcht mit Teigware Platte derzwüsche.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 09:38
von ritschi
es git äbe no lüüt wo gern bits abwächsle und nid immer alles genau glich ässe. bi lasagne mues es äbe genau nid immer fleisch si.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 09:38
von Sylvara
hackfleisch...rofl.... :sleepy:
Vyse hat geschrieben: Die da, eifach mit eigene Bechamelsauce und Käse und natürli au Rüebli, wo nöd uufglischtet sind - sRezäpt wär ebbe vegan.

http://www.chefkoch.de/rezepte/11313012 ... sagne.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ah merci! :bussi: ja, ruebli chöme sehr guet, bitz süessi im ganze. und ich bin grosse spinat & ricotta fan, mues meistens drii.
oder aubergine & zucchetti, omnom.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 10:03
von Vyse
:herzli:

Ja voll, es Rüebli meh und weniger Tomatesauce häts chönne si, isch en Spur zu suur gsi.
Aber ebbe, so Rezäpt nimmi nie sehr genau, sondern me als Ahlass fürs es Experimänt.
Wänns mier grundsätzlich zueseit, pass ichs bin nächschte mal eifach miim eigene Gschnack bitz ah.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 10:33
von zwirrlibatz
Vyse hat geschrieben:Aber ebbe, so Rezäpt nimmi nie sehr genau, sondern me als Ahlass fürs es Experimänt.
Wänns mier grundsätzlich zueseit, pass ichs bin nächschte mal eifach miim eigene Gschnack bitz ah.
:idea:

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 11:10
von Schummelschumi
bi de eltere vo de fründin in süditaliä häts mal e lasagne gäh mit aubergine anstatt teigware-schichte :shock: sehr fein gsi, obwohl ich aubergine nid gern han. und wänns nüt gseit hetted, wärs mer nid mal ufgfalle!

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 11:19
von emP
ritschi hat geschrieben:es git äbe no lüüt wo gern bits abwächsle und nid immer alles genau glich ässe. bi lasagne mues es äbe genau nid immer fleisch si.

ah, danke für d Info.
BTW: No ne ernschthafti Antwort: Das mit de Linse chani mer no vorstelle, das mittem Gmües eher nid (zieht viel z fescht Wasser, wird pampig). Ig würd vermuetlich es anderes vo de 1000 guete Teigware-Vegi Gricht mache.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 12:08
von Mastler(P)
emP hat geschrieben:alles andere isch gschichtete Komposcht mit Teigware Platte derzwüsche.
:lol:

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 14:04
von Sylvara
emP hat geschrieben:das mittem Gmües eher nid (zieht viel z fescht Wasser, wird pampig). Ig würd vermuetlich es anderes vo de 1000 guete Teigware-Vegi Gricht mache.
schomal was dervo ghört gmües zersch aazbrate? :-D weisch, so chli fein mit zwieble/knobli und gwürzli und so, röstarome driibringe...
nachher id lasagne. denn wirds o nid z'nass.

isch ebe scho so, vegetarischi ernährig zwingt d'lüüt bitzli fantasie ds bruuche. e grosse blätz fleisch aneknalle cha hingege jede.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 14:29
von Mastler(P)
sehr schön gseit. :)
ich als grosse fründ vo kreativität und abwächslig schätze d'vegi chuchi sehr.
und wenn i luscht han chan i ir regel immerno es stugg fleisch oder fisch dezue geh.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 18 Okt 2011 15:43
von zwirrlibatz
Sylvara hat geschrieben:schomal was dervo ghört gmües zersch aazbrate? :-D weisch, so chli fein mit zwieble/knobli und gwürzli und so, röstarome driibringe...
nachher id lasagne. denn wirds o nid z'nass.
bi de gmüeslasagne tue ich die hertere teil wie sellerie und rüebli zersch dünschte mit chnobli und peperoncini, aber nöd abrate. ersch dänn die weichere wie peperoni, zuchhetti und obergine drii. dänn mit wii und buillon iichoche. dänn chrüüter wie thymian und rosmarin drii und dänn 30-40min wiiterchoche. und als letschts mit de beschamelsosse und de lasagneblätter (troche, übrigens!) nomal 30-40min in ofe.
nix nass.
Sylvara hat geschrieben:isch ebe scho so, vegetarischi ernährig zwingt d'lüüt bitzli fantasie ds bruuche. e grosse blätz fleisch aneknalle cha hingege jede.
:idea:

du redsch da mit em "kulinarik" emp wo wie immer nume chli meint und glaubt und würd und gliich umbedingt will mitrede. :lol: