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Re: Chueche

Verfasst: 08 Apr 2011 12:12
von zwirrlibatz
kaloriezähler RAUS!

Re: Chueche

Verfasst: 08 Apr 2011 12:13
von h4xX0r
ich gang hüt go ungarisch esse und vergizzle fascht, wills det wahrschiinlich Somloi-Galuska gitt. De kompliziertisch uufwendigscht "turte"-dessert wo ich kenne, drumm han en no nie gmacht.

lueg:
Schomlauer Nockerln (Somlói galuska)
By Laszlo

Zutaten: (für 8-10 Portionen)

1 einfacher Biskuitboden (aus 3 Eiern)
1 Kakaobiskuitboden (aus 3 Eiern)
1 Nussbiskuitboden (aus 3 Eiern)

Für die Vanillecreme:

1/2 Vanillestange
500 ml Milch
4 Eigelbe
80 g Puderzucker
4 EL Mehl
10 g Gelantine

Für den Rumguss:

150 g feiner Zucker
2 TL geriebene Apfelsinenschale
1 TL geriebene Zitronenschale
100 ml Rum (40 Vol.-%)

Für die Füllung und Belag:

100 g Rosinen
100 g Walnüsse
50 g Aprikosenmarmelade
30 g Kakaopulver
400 ml Schlagsahne

Für den Schokoladenguß:

150 g Kochschokolade
100 g Puderzucker
100 ml Rum


Zubereitung:

Die Tortenböden backen oder kaufen. Für die Creme die Vanillestange längs einschneiden und in der Milch aufkochen. Zugedeckt 10 Minuten stehen lassen, dann die Vanillestange entfernen. Die Eigelbe und den Puderzucker schaumig schlagen, nach und nach das Mehl hineinrühren und die Vanillemilch durch ein Sieb zugießen. Im Wasserbad unter ständigem Rühren zu einer Creme aufschlagen. Die Gelantine mit kaltem Wasser verrühren, bei kleiner Hitze auflösen und in die noch warme Creme geben. Für den Rumguß den Zucker und die geriebenen Schalen mischen. 200 ml Wasser zugießen und aufkochen. Den Rum erst nach dem Auskühlen hineinrühren. Auf dem einfachen Biskuitboden ein Drittel des Rumgusses un die Hälfte der Vanillecreme gleichmäßig verteilen. Für die Füllung die Rosinen halbieren, die Nüsse mit einem Messer grob hacken und die Hälfte von beiden darüber streuen. Darauf den Kakaobiskuitboden setzen und auf die gleiche Weise belegen. Zuletzt den Nussbiskuitboden darauf setzen, mit dem restlichen Rumguß beträufeln, mit Aprikosenmarmelade bestreichen und mit Kakaopulver bestäuben. Diese "Torte" behutsam in Alufolie wickeln (auf die obere Schicht achten!) und für mindestens 10 Stunden in den Kühlschrank stellen. Dann von der Biskuittorte mit einem Esslöffel pro Portion 3-4 Stücke ("Nockerln") abstechen und auf einem Teller anrichten. Die Sahne steif schlagen, in den Spritzbeutel füllen und den Biskuit damit überziehen. Für den Guss die Schokolade mit dem Puderzucker in 150 ml Wasser geben und bei geringer Hitze zu einer Sauce einkochen. Vom Herd nehmen, den Rum einrühren und in einem dünnen Strahl über die Schlagsahne gießen.

Re: Chueche

Verfasst: 08 Apr 2011 12:16
von Sylvara
lol dert isch glaub alles drin, wases git :P

Bild

Re: Chueche

Verfasst: 08 Apr 2011 12:29
von h4xX0r
mis schwöschterli hät mal versuecht zmache und nach paar stund uufgeh lol
3 verschidni biscuit mache isch übel

Re: Chueche

Verfasst: 09 Apr 2011 20:46
von Snatcher
off topic:

@haxxor

gar nöd gwüsst das du ungar bisch, vo wo denn?
Eltere wohnedz keszthely bim balaton, muss mal wieder gah :sabber:

Chueche

Verfasst: 09 Apr 2011 22:06
von h4xX0r
Snatcher hat geschrieben:off topic:

@haxxor

gar nöd gwüsst das du ungar bisch, vo wo denn?
Eltere wohnedz keszthely bim balaton, muss mal wieder gah :sabber:
Halbe ungar. Min pappi isch im 56i gflüchtet wie alli. Ungarisch chan i ch leidet au nöd usserd paar wörtli.

Re: Chueche

Verfasst: 04 Okt 2011 08:44
von Sylvara
I ha neulich e gugelhopf gmacht, es het nid ganz klappet :lol:
isch obe abbroche bim uselöse, hmm....ev. zwenig fett a dr form.

als nächsts probier i mal es zucchetti chueche-rezept uus, git sehr feini, füechti cakes -
http://www.chefkoch.de/rezepte/56873115 ... -Cake.html" onclick="window.open(this.href);return false;

bache macht ebe schono spass...i bis grad chli am lerne - ha eifach leider zwenig lüüt am start, wo's denn o ässe. isch problem! :P

Re: Chueche

Verfasst: 04 Okt 2011 12:01
von zwirrlibatz
- teig chaufe (scho usgwallt natürlich, hallo 2011)

- en sack grillti & tüüfgfrorni antipasti (zbsp migi)

- das züüg uftaue und de teigbode drmit belege

- ei, parmesan, rahm/milch, salz & pfeffer quirlen

- drüber demit

- in de ofen 200° ca 30-40min bis es gnue guet schmöckt

- mnjam

Re: Chueche

Verfasst: 04 Okt 2011 13:19
von evo
was für antipasti? dr begriffisch scho relativ breit :)

Re: Chueche

Verfasst: 04 Okt 2011 14:07
von Sylvara
tomate, peperoni, aubergine, zucchetti, olive, artischocke? :P

mega. :herzli: im Délifrance gits übrigens ds beste anti-pasti baguette ufem plened! :sabber: und ersch no dunkels chernbrot.
woni no am escher-wyss platz gschaffet ha, hets das öppe mal zum zmittag ghä.

Re: Chueche

Verfasst: 04 Okt 2011 14:43
von zwirrlibatz
evo hat geschrieben:was für antipasti? dr begriffisch scho relativ breit :)
ja de gnannti gfroorni sack isch en fertige mix us dä migi mit öppedäm drin wo d'syl ufzellt. aber da chasch ja susch nach beliebe inehaue. jedefalls ischs so gäbig und guet. :-D

Re: Chueche

Verfasst: 04 Okt 2011 14:46
von Sylvara
gfrornigs gmües :fear:

jaja ich weiss, het vitamine und so, aber ich ha NONIE e sack gmües gfunde i dr gfrürabteilig wo nid hundmieserabel gruusig isch gsi. ersch grad widermal bi dr migros probiert, läck du mir hässlich :| d'rüebli hätte chönne us seife sii und d'bohne us karton...

Re: Chueche

Verfasst: 04 Okt 2011 15:59
von zwirrlibatz
hallo momänt es gilt als gsünder als zbsp us de büchs. :lol:

aber ich rede da ja speziell vom antipasti mix. probier en, isch würkli lecker. öb im chueche oder susch. isch guet gwürzt und susch hilfsch nah wie üblich.

Re: Chueche

Verfasst: 13 Nov 2011 17:48
von LuiStyle
Han hüt ich sit laaaaaaaaaaaaaangem wiedermal en Kueche gmacht *ganzstolzufmich*

und zwar en Apfelmukuche s'rezept hani vo da: http://www.chefkoch.de/rezept-anzeige.p ... 1069836477" onclick="window.open(this.href);return false;

er isch zwar nöd perfekt worde aber er isch mega :sabber:
nächstmal wird er perfekt :vortex: