Seite 2 von 2

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 11:21
von mousch
emP hat geschrieben:
mousch hat geschrieben:. Und wenn de EMP würklech mit Olive Öl tuet brötle, ghört er sowiso inne Mülltonne!!

OLOLOL

Grad dopplet tumm. Hesches halt scho eher i de Arme und nid im chopf, gäll?
Da man beim Braten das Fett auf eine hohe Temperatur erhitzen möchte, sollte man am besten Fette nehmen, die relativ temperaturunempfindlich sind.

Fette mit einem hohen Anteil an ungesättigten Fettsäuren sind deshalb zum Braten vollkommen ungeeignet. Die ungesättigten Fettsäuren verändern bei Hitze ihre Struktur. Der Körper kann mit der veränderten Struktur nichts anfangen, baut sie aber trotzdem in seine Zellen ein. Dort werden sie als eine Art Fremdkörper gesehen und Krebs ist möglicherweise die Folge.

Deshalb:

Für Dünsten/leichtes Erhitzen - Butterschmalz (Ghee), Kokosnußöl, Butter, Olivenöl

Für Braten/starkes Erhitzen - Butterschmalz (Ghee), Kokosnußöl

Häufig verwendete Pflanzenfette wie Sonnenblumenöl oder Erdnußöl sind zum Braten verwendet leider krebserregend.

Mau abgse devo dass Oliveöl sowiso nur für die chalti Chuchi richtig geil isch, oder nachem Brate noch chli übers Fleisch z.B. mit Ruccola und Chääse zämme...bim brate hesch eh nix me vom geile Aroma, ussert du nimmsch irgend sones Denner Öl für 4.- de Liter, nid wundere würds mi...

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 11:45
von emP
hesch dä Link vore Fintnesscenterbuddy Site?

lis mal das da:

http://www.chefkoch.de/magazin/artikel/ ... enoel.html" onclick="window.open(this.href);return false;

aber wenn Du mini Posts vo vorher annähernd vertstande hätsch, wüsstisch dass ig keh Oliveöl für es Rüehrei verwände.

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 13:28
von Sylvara
wemmer scho derbii sind, ich liebe tomate-rüehrei :sabber:
mit zwieble, chrütli und bitz creme fresh <3

uusgseh tuet's nid bsunders, aber wayne.

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 13:32
von h4xX0r
das isch denn eifach e verschnetzleti omlette

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 13:44
von Sylvara
mja guet, das chamer denn für jedes rüehrei so säge. :P
bi mir chunnt bim omelett immer no mehl derzue.

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 14:02
von Acid
Also dasmer Oliväöl überhaupt nid zum chochä söt bruchä wärimer au neu... grad wills i de Italienischä Chuchi (wo jo nid grad ungsund isch), hüfig brucht wird. Aber dezuä muesmer natürlich sägä, dass diä fascht immer sehr schonend choched, und somit d Temperaturä immer imene verglichswis tüfä Bereich isch.
Sylvara hat geschrieben: kolleg vo mir isch gourmet-chef in Züri und meint, es mues i die chalt pfanne und so langsam erwärme.... :lol:
Das isch schinbar au tatsächlich d Devisä, will ich han letschti grad ebä au vomene sonä Choch ghört dasmer au d Spiegeleier nach de hochä chuchi so macht, und nid irgendwiä i diä Heiss Pfannä und voll Bruzl.

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 14:13
von Sylvara
Acid hat geschrieben:
Das isch schinbar au tatsächlich d Devisä, will ich han letschti grad ebä au vomene sonä Choch ghört dasmer au d Spiegeleier nach de hochä chuchi so macht, und nid irgendwiä i diä Heiss Pfannä und voll Bruzl.
wenn mer sich's überleit, ischs ja eigentlich o logisch. nüt chunnt besser, wenn mer's schnell macht. arome, säft und röstgschmack etc. entwickle sich eifach besser, wenn bitz länger machsch. ds einzige wo würklich schnell und heiss söttsch aabrate, sind grossi fleischstück bevor's in ofe chömet, zum pore schliesse.
aber süsch - gut ding :idea:

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 14:16
von h4xX0r
Sylvara hat geschrieben: zum pore schliesse.
das isch im fall glaubs en örbn ledschend

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 14:17
von Chäller
h4xX0r hat geschrieben:
Sylvara hat geschrieben: zum pore schliesse.
das isch im fall glaubs
:lol: sehr guet!

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 14:18
von O_O
h4xX0r hat geschrieben:
Sylvara hat geschrieben: zum pore schliesse.
das isch im fall glaubs en örbn ledschend
weiss jede.

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 14:20
von O_O
Searing meat does not "seal in" moisture, and in fact may actually cause meat to lose moisture. Generally, the value in searing meat is that it creates a brown crust with a rich flavor via the Maillard reaction.[

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 14:25
von Schummelschumi
mol, das überzügt mi jetzt gad!

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 14:26
von emP
Sylvara hat geschrieben:
Acid hat geschrieben:
Das isch schinbar au tatsächlich d Devisä, will ich han letschti grad ebä au vomene sonä Choch ghört dasmer au d Spiegeleier nach de hochä chuchi so macht, und nid irgendwiä i diä Heiss Pfannä und voll Bruzl.
wenn mer sich's überleit, ischs ja eigentlich o logisch. nüt chunnt besser, wenn mer's schnell macht. arome, säft und röstgschmack etc. entwickle sich eifach besser, wenn bitz länger machsch. ds einzige wo würklich schnell und heiss söttsch aabrate, sind grossi fleischstück bevor's in ofe chömet, zum pore schliesse.
aber süsch - gut ding :idea:

das ledschend wüll u.a. Fleisch gar kei Pore hett :idea:

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 14:33
von emP
da sich genau so ledschend wie ebe i jedem Chobuech steit dass meh ds Rüehrei vorher scho söll salze was ebe tatsächlich komplett falsch isch.

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 14:33
von Sylvara
O_O hat geschrieben:
h4xX0r hat geschrieben:
Sylvara hat geschrieben: zum pore schliesse.
das isch im fall glaubs en örbn ledschend
weiss jede.

LOL! isch das so? guet, ev. würdmer gschiider nid vo "pore" rede, vor allem wenn wordklauberer umenand sii.
röstarome sind scho klar, aber i ha gmeint flüssigkeitverlust isch fakt wenn fleisch zu lang und/oder zwenig heiss tuesch aabrate. isch mir scho paarmal passiert, bis ich's denn richtig gmacht ha. gruusig zäh ischs worde.

aber es isch mir eigentlich gliich - wenn dr Gordon das eso macht oder dr Jamie, denn mach ich's o eso. :P

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 14:43
von emP
doch also ich würd scho säge, dass es so isch. aber es geit glaubs au vorallem ums salze. Also ersch salze nachem abrate. Das wär den Osmose und so.

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 15:37
von Acid
Sylvara hat geschrieben:
O_O hat geschrieben:
h4xX0r hat geschrieben:
Sylvara hat geschrieben: zum pore schliesse.
das isch im fall glaubs en örbn ledschend
weiss jede.

LOL! isch das so? guet, ev. würdmer gschiider nid vo "pore" rede, vor allem wenn wordklauberer umenand sii.
röstarome sind scho klar, aber i ha gmeint flüssigkeitverlust isch fakt wenn fleisch zu lang und/oder zwenig heiss tuesch aabrate. isch mir scho paarmal passiert, bis ich's denn richtig gmacht ha. gruusig zäh ischs worde.

aber es isch mir eigentlich gliich - wenn dr Gordon das eso macht oder dr Jamie, denn mach ich's o eso. :P
Wenn Fleisch zu lang abrotisch, denn isch Flüssigkeitsverluscht uf jedä Fall fakt, egal bi welärä Temperatur. Aber das mitem heiss abrotä isch ebä tatsächlich schinbar en Blödsinn. Ich han das früener sogar i de Schuel no so glernt, vo wägä Porä schlüssä etc. Do aber eigentlich vor allem eifach d Zit und d Temperatur zuäständig defür sind, öb d Flüssigkeit verdampft und wiä vil, chamers guet langsam und schonend machä. De Vorteil isch denn nämlich au, dasmer de gwünschti Garpunkt ehnder verwütscht, undmers so eigentlich viel eifacher schön saftig heräbringt, ohni dasses innä no ganz roh und ussä scho verbrännt isch, wiä wemers inere sehr heissä Pfannä macht. Ich machs nur no langsam, und es wird immer besser wiä wonis i diä Heiss pfannä gschmissä han. S Abrotä vorem in Ofä tuä isch aber natürlich eh vor allem e gschmacklichi Sach.

Wiä aber au de Emp seit, Salzä z.B. optimalerwis erscht nocher, und Pfäffärä au.

Re: Rüehrei

Verfasst: 10 Okt 2011 18:23
von Mastler(P)
Bild

mal grob nahkocht. wükli früsch. :)

Re: Rüehrei

Verfasst: 11 Okt 2011 09:28
von Vyse
magnifique :sabber:

Re: Rüehrei

Verfasst: 03 Nov 2011 16:27
von LeviathanX
Hm, seit letzter Woche weiß ich warum die Rühreier in Thailand immer so lecker waren.. => die mixen in die gequirtelten Eier nochn Schuss Austern- und Sojasoße =3 (Dann erst in die Pfanne)