Seite 2 von 5

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 08:06
von emP
elnino hat geschrieben:
emP hat geschrieben:- Penetrantgruusige Meeretich (also so klassische wisse wo meh hie isst)
Strichi amigs wie Konfi uf de Toast, nachher no de Lachs drüber :sabber:
chasch de lachs au weg lah.

Meeretich und lachs isch für afänger.

uf lachs chunt höchschtens e Ziebelering. Alles andere isch Frevel. ussert du issisch billige Brötlilachs.

s gitt lüt die tüe mayo druf. :schraube:

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 09:26
von zwirrlibatz
Bild

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 09:36
von elnino
emP hat geschrieben:
elnino hat geschrieben:
emP hat geschrieben:- Penetrantgruusige Meeretich (also so klassische wisse wo meh hie isst)
Strichi amigs wie Konfi uf de Toast, nachher no de Lachs drüber :sabber:
uf lachs chunt höchschtens e Ziebelering. Alles andere isch Frevel. ussert du issisch billige Brötlilachs.
Zwibele chani nid esse, drum chund de Meerrettich druf, eigentlich klar. Und ja, es isch billige Brötlilachs :lol:

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 09:46
von mousch
emP hat geschrieben:
Meeretich und lachs isch für afänger.

uf lachs chunt höchschtens e Ziebelering. Alles andere isch Frevel. ussert du issisch billige Brötlilachs.

s gitt lüt die tüe mayo druf. :schraube:
Es gid sone huere geili Honig-Senf-Dill Sauce usdr Ikea, die + Zwible = ds beschte wome mit Lachs mache chan.

Bonusinfo: Es gid die Sauce schiins iz au idr Migros!

Mayo...zimmlech fail... :lol:

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 09:56
von emP
Thanatos hat geschrieben:Säubergmachti Zitronebutter zum Lachs, süsch nüt. Scho Zwieble übertöne
dr Eigegschmack vom Lachs. Und dä het ä guete meh aus gnueg.

:typej:

ziebele ergänzene höchstens. si übertönene sicher nid :lol:

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 09:58
von Schummelschumi
- billige brötlilachs (s'glich wiä bim fleisch: wenn, dänn öpis rächts bzw liäber kei als sonen dräck)

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 09:59
von Tatsujin
smoked lachs isch eh scho mal chli fail (macht nume wegem laengere ufbeware choene sinn). drum alles was mer suscht na so druf tuet spielt kein grosse rugel me.

ich isse natuerli smoked au hie und da mal uf eme broetli, nur nama isch er halt eifach so 87439x bessler.

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 10:04
von emP
Thanatos hat geschrieben:
emP hat geschrieben:
Thanatos hat geschrieben:Säubergmachti Zitronebutter zum Lachs, süsch nüt. Scho Zwieble übertöne
dr Eigegschmack vom Lachs. Und dä het ä guete meh aus gnueg.

:typej:

ziebele ergänzene höchstens. si übertönene sicher nid :lol:
Du söttsch gloubs mau dini Gschmacksnärvä la ungersuechä :lol:

wieso, du gschpürsch ja nüt mit ziebele.

derfür so jamie oliver butter druf zue. jajaja.

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 10:09
von emP
zu allem gitts zitrone! und oliveöl!

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 10:09
von Tatsujin
Ich meine, jede dörf sin eigete gschmack ha, wiel jede staht dezue was er für en gschmack het.

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 10:12
von emP
ig wett mal en blind tescht mit dir mache öb du rohe thon vo rohem lachs chasch unterscheide.


de tatsu cha itz behaupte wasser wott, bim tomatos chumi hütt süsch schnäu ids westside verbi und denn mache mer de tescht.

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 10:24
von emP
Thanatos hat geschrieben:
emP hat geschrieben:ig wett mal en blind tescht mit dir mache öb du rohe thon vo rohem lachs chasch unterscheide.


de tatsu cha itz behaupte wasser wott, bim tomatos chumi hütt süsch schnäu ids westside verbi und denn mache mer de tescht.
Mach, hüt wäri wohl sogar diheime :lol: aber nid "im" Westside, sondern näbedranne ;)
ig weiss, idene türe chüngelställ ohni ussicht, zwüsche gäbelbach blöck und ichaufszenter. :P

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 11:06
von Tatsujin
emP hat geschrieben: de tatsu cha itz behaupte wasser wott, .
ich säg ja nit das jede gschmack au en guete gschmack isch, resp. nöd min gschmack muess träffe :)

aber grad bim ässe isch halt mal na des öfftere so, was de eint liebt das gruust de ander.

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 11:08
von emP
Tatsujin hat geschrieben:
emP hat geschrieben: de tatsu cha itz behaupte wasser wott, .
ich säg ja nit das jede gschmack au en guete gschmack isch, resp. nöd min gschmack muess träffe :)

aber grad bim ässe isch halt mal na des öfftere so, was de eint liebt das gruust de ander.
dasch korrekt.

lueg:ig würd numme behaupte, dass en gräucherete Lachs meh gschmack hett als en rohe

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 11:11
von Tatsujin
emP hat geschrieben: lueg:ig würd numme behaupte, dass en gräucherete Lachs meh gschmack hett als en rohe
er het meh rauchgschmack als en rohe, aber nöd meh lachsgschmack als en rohe.

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 13:50
von Mastler(P)
emP hat geschrieben:zu allem gitts zitrone! und oliveöl!
zitrone oliveöl usm coop. :sabber:

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 13:55
von Chäller
Lachs hani puur am Liebste. Egal obs gräucherte isch, oder ganz früsche.
Ich han dihei sogar no e Packig Salmon-Jerky us Alaska....muessi mal probiere hüt.

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 13:55
von Schummelschumi
Tatsujin hat geschrieben:
emP hat geschrieben: lueg:ig würd numme behaupte, dass en gräucherete Lachs meh gschmack hett als en rohe
er het meh rauchgschmack als en rohe, aber nöd meh lachsgschmack als en rohe.
+1

usserdem isch en gröicherete lachs au no gsalze, was zum andere gschmack bitreit.

@emp: glaubsch im ernscht me chöng rohe lachs nid vo rohem thunfisch underscheide? :lol:

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 13:56
von Mastler(P)
Tatsujin hat geschrieben:Wie chame nur Olive und Kapere nid gern ha... :shock:
kapere sind aber au rächt härt. vo däne chani nöd vill ässe.
olive han ich als chline nie welle und nöd gern kah, aber jetz lieb ich sie. :herzli:
Chäller hat geschrieben:Ich han dihei sogar no e Packig Salmon-Jerky us Alaska....muessi mal probiere hüt.
:shock: wo chan mer das chaufe?

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 13:56
von Chäller
Mastler(P) hat geschrieben:
Chäller hat geschrieben:Ich han dihei sogar no e Packig Salmon-Jerky us Alaska....muessi mal probiere hüt.
:shock: wo chan mer das chaufe?
In Alaska. Händ mer d'Eltere mitgnah.

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 14:00
von Mastler(P)
Chäller hat geschrieben:In Alaska. Händ mer d'Eltere mitgnah.
ah, frisch. verzellsch nachr mal wies isch.

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 14:07
von Tatsujin
Schummelschumi hat geschrieben: @emp: glaubsch im ernscht me chöng rohe lachs nid vo rohem thunfisch underscheide? :lol:
also ich iss jedi wuche rohe lachs und thunfisch und logisch ischs wie apples to oranges.

aber er hets glaubs au meh uf de nöd e so uuageprägti gschmacksinn vom tomatos bezoge.

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 15:09
von emP
Schummelschumi hat geschrieben:
Tatsujin hat geschrieben:
emP hat geschrieben: lueg:ig würd numme behaupte, dass en gräucherete Lachs meh gschmack hett als en rohe
er het meh rauchgschmack als en rohe, aber nöd meh lachsgschmack als en rohe.
+1

usserdem isch en gröicherete lachs au no gsalze, was zum andere gschmack bitreit.

@emp: glaubsch im ernscht me chöng rohe lachs nid vo rohem thunfisch underscheide? :lol:
blind nei.

muesches mal probiere. aber nid bschisse.

Klar, im Internetzforum behauptet itz jede ds Gegeteil, isch aber so. Es gitt no viel vermeintlich offesichtlecheri Sache wo meh blind nid cha unterscheide.

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 15:13
von O_O
ich schaffs knapp zucker vo salz z unterscheide wenni teschte was i de schüssle isch.

Re: Das hani ich nöd gern

Verfasst: 02 Nov 2010 15:13
von Astroboy
Rotwii, Wysswii und Rosé, zB.