Seite 2 von 3
Re: Pilz
Verfasst: 09 Nov 2010 13:12
von Mastler(P)
alles super. was haesch am liebschte mit pilz?
ich ir feine sauce und lieder:
http://www.youtube.com/watch?v=spt_iwlTX0I
Re: Pilz
Verfasst: 09 Nov 2010 13:14
von emP
Re: Pilz
Verfasst: 09 Nov 2010 13:30
von Tatsujin
Re: Pilz
Verfasst: 09 Nov 2010 15:29
von zwirrlibatz
naja, asiechuchi & pilz....
Re: Pilz
Verfasst: 09 Nov 2010 15:35
von Tatsujin
zwirrlibatz hat geschrieben:naja, asiechuchi & pilz....

de dümmscht.
Re: Pilz
Verfasst: 09 Nov 2010 18:41
von PlanetHarrieR
Der Titan kennt sich glaubs aus.
Re: Pilz
Verfasst: 15 Nov 2010 08:56
von zwirrlibatz
Tatsujin hat geschrieben:zwirrlibatz hat geschrieben:naja, asiechuchi & pilz....

de dümmscht.
ah ja. japan = asie. ich vergass.
Re: Pilz
Verfasst: 15 Nov 2010 09:10
von Tatsujin
zwirrlibatz hat geschrieben:Tatsujin hat geschrieben:zwirrlibatz hat geschrieben:naja, asiechuchi & pilz....

de dümmscht.
ah ja. japan = asie. ich vergass.
Das hani gnau nöd gmeint :typej:
zwirrlibatz hat geschrieben:naja, asiechuchi & pilz....

Re: Pilz
Verfasst: 15 Nov 2010 09:25
von zwirrlibatz
vrzell e chli.
Re: Pilz
Verfasst: 15 Nov 2010 09:27
von Tatsujin
asiechuchi & pilz = ultramegen

Re: Pilz
Verfasst: 15 Nov 2010 09:28
von derinderinderinderin
Tempura cha huere viel.

Shitake
Re: Pilz
Verfasst: 15 Nov 2010 09:33
von zwirrlibatz
Tatsujin hat geschrieben:asiechuchi & pilz = ultramegen

vrzell e chli.
Re: Pilz
Verfasst: 15 Nov 2010 09:35
von Tatsujin
derinderinderinderin hat geschrieben:Tempura cha huere viel.

Shitake
Megen ischs, nur leider chli fettig.
han am liebschte yasai-tenpura und de megaebifurai.
ah lui mal:

Re: Pilz
Verfasst: 15 Nov 2010 09:38
von Tatsujin
zwirrlibatz hat geschrieben:Tatsujin hat geschrieben:asiechuchi & pilz = ultramegen

vrzell e chli.
ja was selli gross verzehle, dass ich da bis etz di beschte pilzgricht vo mim läbe gnosse han?
verzehl du zersch was nöd guet söll si.
Re: Pilz
Verfasst: 15 Nov 2010 15:20
von zwirrlibatz

verzell du zersch nei du nei du nei du....
ich glaub dir gern, dass du det die beschte gricht vo dim läbe gnosse hesch und dass es det näb hundert anderne sache au paar shiitake und judasohre drin gha hett.
Re: Pilz
Verfasst: 15 Nov 2010 15:25
von Tatsujin
ja es isch halt relativ schwer eim de gnuss vo z.b. siprigem pilzli tempura ds verklicke, wenn ers wahrschiinlich na nie im läbe gha het
drumm was selli verzehle, was wilsch ghöre?
du häsch d bemerkig gmacht, das pilzli ir asia chuchi eher meh sind, also chötsch ja au erlüütere werum? statt tumm umetoipele.
Re: Pilz
Verfasst: 16 Nov 2010 12:18
von zwirrlibatz
ich gseh nur eine toipele.
Re: Pilz
Verfasst: 17 Nov 2010 14:10
von mr.raw
Mini Family isch total Piuzverruckt und eso hann ich mit zarte 6Jööhrli scho dörfe Sunntig uff Sunntig go Piuzsammle. Als denn min Dad gstorbe isch (bin 12i gsi) hann ich ums verrecke glich welle go witterpiuzle. Jetz bini 33 und tue die Tradition sozsage witterfüere. Zwar nid Sunntig uff Sunntig...jedoch sicher guet 15 Sunntig im Johr.
Lieblingspiuz:
dr Steipilz hanni nur gärn wenn er trocknet worde isch...denn imene Risotto...mmmh!
Sunnscht näbscht Morchle isch dr Gelbstieliger Pfifferling min Favorit: Wird vo wenige gsuechet...guet für mi...

Nei, er isch eher dr unbekannti Eierschwumm. Gschmacklich aber 1A!

Re: Pilz
Verfasst: 18 Nov 2010 11:48
von NERV
Am liebschte han ich Bio Champignons us em Coop.
Re: Pilz
Verfasst: 09 Okt 2011 14:49
von emP
Re: Pilz
Verfasst: 09 Okt 2011 14:51
von emP
schön, aber glaubs e chli kompliziert zum ässe:

Der Fliegenpilz als Nahrungsmittel [Bearbeiten]
Hüte von FliegenpilzenObwohl der Fliegenpilz von den meisten Menschen für tödlich gehalten wird, wird dieser Giftpilz tatsächlich aber auch als Speisepilz gebraucht. In Teilen Japans gilt er als Spezialität – aber besonders in der Gegend in und um Hamburg war das Essen von Fliegenpilzen einmal recht verbreitet. Heute ist er dort fast wieder in Vergessenheit geraten, aber einige zumeist alte Leute kennen noch die Zubereitung dieses Pilzes. Die Stoffe im Pilz, die für Gift- und Rauschwirkung zuständig sind, befinden sich hauptsächlich in der Huthaut und sind größtenteils wasserlöslich.
Die rote Haut wird entfernt und der Pilz in kleine Stücke geschnitten. Die Stücke werden 24 Stunden in Wasser (manchmal auch Buttermilch) eingelegt. Eine andere Methode ist, die Pilze gründlich zu blanchieren. Anschließend schüttet man das Wasser weg und dünstet den Pilz mit Butter in der Pfanne.
Verwendet werden sollten nur junge Pilze; bei älteren Exemplaren wandern die Giftstoffe langsam auch in das Fleisch.
Da individuelle Unverträglichkeiten oder Vergiftungssymptome durch die Vorbehandlung nicht völlig ausgeschlossen werden können, ist von dem Genuss von Fliegenpilzen trotzdem generell abzuraten.
Re: Pilz
Verfasst: 09 Okt 2011 15:40
von Sylvara
bin kei pilzfan - eis vo de wenige sache, woni nid gern ha.
morchelsauce isch ganz okay, süscht aber nüt für mi.
Re: Pilz
Verfasst: 09 Okt 2011 15:52
von Mastler(P)
Re: Pilz
Verfasst: 09 Okt 2011 16:46
von Tatsujin
Sylvara hat geschrieben: eis vo de wenige sache, woni nid gern ha.
ich wette s git na abertuusigi sache uf dere erde wo du au nid unbedingt gern hesch/hätsch

Re: Pilz
Verfasst: 09 Okt 2011 17:20
von LeviathanX
Die einzigst Pilze wo ich noch esse sind Mu-Erh
Ansonsten eher in Tee Form: Lin-Zhi und Puh-Erh