Seite 15 von 21
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 09 Feb 2012 12:54
von Vyse
Milchriis

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 09 Feb 2012 14:12
von zwirrlibatz
Vyse hat geschrieben:Milchriis

bescht!
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 09 Feb 2012 15:06
von mase
zwirrlibatz hat geschrieben:Vyse hat geschrieben:Milchriis

bescht!
und schwierigst...

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 09 Feb 2012 15:21
von Vyse
Smiliekorrektur
Schwirig? Wieso?
Milch evtl. bitzeli Wasser, Milichriis und dänn chöcherle lah.
Natürli dänn no Zucker und Zimmt. Als Biilag hani eifach fiini gschnittni, früschi Öpfelschnitzel verwändet, anstatt Frücht uus dä Konserve. Mier häts passt.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 09 Feb 2012 15:27
von mr.raw
Geschtert e XXL Pizza gmacht.
Dr Teig hanni vo unserem Italiener biko...sprich uss em Restaurant Roma z Basel.
grosses Backbläch:
linki Sitte:
Tomatesauce, Mozarella---> nach em backe früsche Pata Nera druff
rechti sitte:
Tomatesauce, Mozarella, Zwiebele, früschi Champignons, Pouletwürfeli,wenig früsche presste Knoblauch und Parmesan.
Fürd Pfründin e Pizza Hawaii gmacht^^
nid gässe hämmer...gfrässe

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 10 Feb 2012 10:34
von emP
aha, ha grad gläse "nachem bache". Denn geits ja no. Aber "früsch" isch schinke nie, und Negra heisst er.
I Sache Schinke isch d Schwiz eigetlich scho es rechts Entwickligsland. Krass, was für Abfall da so ds Migi verchauft. D Theke ide Spzialgschäft isch meischtens au sehr dürftig, en Schissdeck scho numme vergliche zumne hundskommune Supermarkt in Italie/Spanie.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 28 Feb 2012 20:53
von Sephi
Ha geschter s erschtmou überhoupt Prix Garantie Rohschinke gha

Ke Gschmack heter gha - zum Glück nur imene Wrap zum Isatz cho.
Übrigens es super schnälls und total feins Rezäpt für es Fajita, oder wieme däm ou wott säge:
So Old El Paso Tortillas/Fajitas ir Bratpfanne erwärme (30 sekunde pro Site länged füeglech)
mit 1 ghüüftem TL früenem Pesto bestriiche
2 Schibe Rohschinke druf
bitz Rucola, nach Gschmack
Mozzarella Würfel drüber
Denn iirolle und bitz Balsamico vo obe dri träufle! Gschmacklech sehr sehr gütt und total schnäll gmacht.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 01 Mär 2012 08:47
von Marco_in_motion
Gester Abig Teigware gmacht, Linguine mittere Späck+Pilz Rahmsauce, nochli Frischchäs drih und bitz Vodka, dänn ganz churz ufchoche und fertig.

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 01 Mär 2012 09:13
von turntablism
omälettä mit banane und honig hemmer geschter abig gmacht, isch es huere gaudi gsi i de chuchi, de omälette salto het nöd immer klappt

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 01 Mär 2012 12:36
von mase
turntablism hat geschrieben:omälettä mit banane und honig hemmer geschter abig gmacht, isch es huere gaudi gsi i de chuchi, de omälette salto het nöd immer klappt

uihh. und wer hät d chuchi denn putzt? so en verpatzte omelette salto cha scho es disaster arichte...

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 06 Mär 2012 21:23
von Sylvara
risotto milanese
eifach fein.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 09 Mär 2012 13:04
von zwirrlibatz
schpagetti mit grövette
aber zweni.
han ich nachher grad no schpagetti mit pilz & zucchini müesse mache.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 09 Mär 2012 13:14
von emP
zwirrlibatz hat geschrieben:schpagetti mit grövette
hani letscht wuche gmacht.
Sauce mit chli Früschchäs & Rahm, bitzeli Soja halbi finghacketi Chlili alles zu de mit chli Knoblauch abratete Crövette . sehr fein, allerdings hani au scho besseri Grövette gah. Die woni gah si vor Fischtheke usem Coop gsi, nid schlecht aber halt nid grad wie die vom Schiff ar Nordsee.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 10 Mär 2012 03:15
von Sephi
S kaputtischte Sandwich woni je gmacht ha! Nach folgendem Rezäpt:
http://smittenkitchen.com/2012/02/fried ... #more-8195" onclick="window.open(this.href);return false;
Allgemein e fantastischi Website übrigens!
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 10 Mär 2012 08:55
von zwirrlibatz
zanderfilet mit früehligszwiebele, peperoncini, dill und vietnamesischem pfäffer und chili lemon salz.
im wasser kochti härdöpfu mit frischkäse.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 12 Mär 2012 23:05
von Sephi
Japanisches Omurice
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 13 Mär 2012 07:55
von zwirrlibatz
en griechische salat.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 13 Mär 2012 18:39
von Vyse
Sehr gütt, übrigens isch sRezäpt für dä Griechisch Salat uus dem DS-Kochkurs sehr guet. (nöd, dass me würkli eis brüücht...)
Heute:
Ärdöpfeluuflauf mit Öpfeli, Zwibele und mit Muskatnuss! gwürzt. nomnom
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 14 Mär 2012 14:34
von Grindweh
Spaghetti Bolognese mit Zuchetti, frischen Pilzen und meine in Öl eingelegten superscharfen Habanero dürfen natürlich auch nie fehlen in meiner Spezisauce. Ich esse sicher 150 mal superscharf im Jahr.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 14 Mär 2012 15:31
von turntablism
Grindweh hat geschrieben:Spaghetti Bolognese mit Zuchetti, frischen Pilzen und meine in Öl eingelegten superscharfen Habanero dürfen natürlich auch nie fehlen in meiner Spezisauce. Ich esse sicher 150 mal superscharf im Jahr.
wenn mini frau en somtam salat macht, rüert si ca. 8 - 12 chilli drii

bis 8 chillis chani no einigermasse esse, aber..

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 15 Mär 2012 10:12
von Marco_in_motion
Grindweh hat geschrieben:Ich esse sicher 150 mal superscharf im Jahr.
:ohmg:
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 15 Mär 2012 12:17
von Grindweh
Das isch alles e Gwöhnigsach. Sogar an Habaneros chame sich dra gwöhne. S Einzige woni no regelmässig ha bim esse isch s`laufe vo der Nase. Aber süscht chani numme positivs an minere Essgwohnheit ufzehle. Es tuet d Stimmig ufehebe. Mä fühlt sich allgemein gsund, wil Chilli isch e Pfllanze die het sehr viel Vitamine. Aber bsunders Habanero hän au e guete Gschmack in der Sauce. Thai Chilli sin für mi zB. eifach mittelscharf aber hän kei guete Gschmack. Am Afang isch es zwar au hüfig en Krieg gsi uf em Klo.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 15 Mär 2012 12:48
von Marco_in_motion
Muesch mal en lueg mache :
Letscht Jahr im Summer hani das gfötteled, isch en Currywurst Stand im industriegebiet in Volketswil ZH. Heisst "Brutzelhütte"
Isch Summer gsi und min Arbeitskolleg kännt dä Besitzer, also simmer det ane und ich han gfunde ich probier mal was scharf's dete.
Vicious Viper hani gnoh ...ha nacher locker en Monat nütmeh scharfs gässe. Ich ha's no 3 Täg i dä Schnurre gspüürt und ufem WC sindmer fast Träne cho.
1 einzigs Wurstrugeli hani gässe und nacher 3 Schiibe Brot, ha gmeint mir löst's d'Huut vom Gaume und würklich öppis gschmöckt hani erst am Abig wider.
Wott dä gseh wo di schärfscht Sauce det am Stand frisst...
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 15 Mär 2012 13:09
von turntablism
ich bestätige dass sit ich scharf esse tuen, nümm chrank worde bin, alli i mim arbetsumfeld hend letscht winter e gripp oder verkältig gha und umegsüchet - ich bin verschont worde
in örlikä hinterem bahnhof gits en "scharfe sauce" lade, dört gits kickass sauce und mega death usw... was ich nöd chan frässe isch chilli schoggi, diä us em lade (frey oder so?) gaht ja no aber ebbe die us däm lade in oerlikon isch saugruusig, lieber erdbeeri mit pfäffer
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 19 Mär 2012 10:55
von der_blubb
Marco_in_motion hat geschrieben:Muesch mal en lueg mache :
Letscht Jahr im Summer hani das gfötteled, isch en Currywurst Stand im industriegebiet in Volketswil ZH. Heisst "Brutzelhütte"
Isch Summer gsi und min Arbeitskolleg kännt dä Besitzer, also simmer det ane und ich han gfunde ich probier mal was scharf's dete.
Vicious Viper hani gnoh ...ha nacher locker en Monat nütmeh scharfs gässe. Ich ha's no 3 Täg i dä Schnurre gspüürt und ufem WC sindmer fast Träne cho.
1 einzigs Wurstrugeli hani gässe und nacher 3 Schiibe Brot, ha gmeint mir löst's d'Huut vom Gaume und würklich öppis gschmöckt hani erst am Abig wider.
Wott dä gseh wo di schärfscht Sauce det am Stand frisst...
übertribsch jetzt masslos, oder wie?
ich ha jetzt au scho e scharfi sauce gässe (1'000'000 scoville, im körry in de langstroos). es isch also wirklich SEHR scharf gsi, mit e chli milch isch's denn aber gange (dr nöchschti stuehlgang isch au nid sehr agnähm gsi), aber sunnscht isch alles ok.