Seite 17 von 21

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 28 Mär 2012 11:36
von evo
Tatsujin hat geschrieben:
evo hat geschrieben: gruyere surchoix
au :sabber:
bekunsch sowas in ahständiger qualität über?

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 28 Mär 2012 11:42
von Tatsujin
evo hat geschrieben:
Tatsujin hat geschrieben:
evo hat geschrieben: gruyere surchoix
au :sabber:
bekunsch sowas in ahständiger qualität über?
mängisch :)

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 28 Mär 2012 11:43
von evo
Tatsujin hat geschrieben: mängisch :)
heisst das nur wennd bsuech hesch oder gits läde wo das importiere?

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 28 Mär 2012 11:51
von Tatsujin
evo hat geschrieben:
Tatsujin hat geschrieben: mängisch :)
heisst das nur wennd bsuech hesch oder gits läde wo das importiere?
waschächte schwiizer greyerzer chasch natürli i jeder bessere lebensmittelchetti poschte. isch eifach chli tüür mit ca. 5pfrengg/100gr. und natürli au nöd wie früsch us de chäsi, dasch klar.

einisch hani aber mal es ganzes kilo importiert für ca. 35 pfrengg. hani ca. 2 wuche dran umekätscht..hehe :D

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 29 Mär 2012 00:18
von Sylvara
Spinat-flammchueche
Megen.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 29 Mär 2012 06:35
von emP
evo hat geschrieben: gruyere surchoix
Es guets Stück Brot, e chli Anke und es Stück Greyerzer.

:sabber:

Greyerzer isch ebe scho Top 10.

Shit ig muess wieder mal zum Chäsbueb gah. E Gueti Camembert + Roquefort Uswahl heisi + plus süsch natürlich no ganz viel Züg zum usprobiere..

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 29 Mär 2012 07:43
von evo
chäs isch eh was vom beschte wos git.
hart, weich, flüssig, kalt, warm, rezänt, mild, alli sin si rächt geil :sabber:

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 29 Mär 2012 09:18
von Tatsujin
emP hat geschrieben:
evo hat geschrieben: gruyere surchoix
Greyerzer isch ebe scho Top 10.
eher top 3

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 29 Mär 2012 09:58
von zwirrlibatz
bescht gruyere vo de gruyere:

Bild

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 29 Mär 2012 14:19
von emP
Tatsujin hat geschrieben:
emP hat geschrieben:
evo hat geschrieben: gruyere surchoix
Greyerzer isch ebe scho Top 10.
eher top 3

Top3 Hertchäs, ok.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 29 Mär 2012 15:25
von Tatsujin
grüüier isch bescht ever

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 29 Mär 2012 15:56
von Sephi
En Tschäpäniis-Italian Style Salat.

Feschte Tofu verbröcklet, en starche Gorgonzola derzue, Tomatewürfeli, Basilikum und en Pesto-Sauce dra. Höchschtens mit bitz Fleur de Sel würze :sabber:

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 29 Mär 2012 18:46
von Mastler(P)
ah, tofu isch tschäpn. mkay.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 30 Mär 2012 07:39
von emP
zwirrlibatz hat geschrieben:bescht gruyere vo de gruyere:

Bild
EMMI :kicher:

:arrow: Bild :!:


--> Ehrlich gseit, weissis nid. Arbeitskolleg hetts gseit. Vermuetlich liege nid Welte derzwüsche

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 31 Mär 2012 02:50
von Sephi
Mastler(P) hat geschrieben:ah, tofu isch tschäpn. mkay.
Evtl. isch ou eifach nur der Tofu japanisch gsi. Aber hey, Gricht us andere Länder näh und bitz assimiliere isch an sich scho sehr japanisch.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 04 Apr 2012 19:12
von Sylvara
spinatwähe

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 05 Apr 2012 08:08
von zwirrlibatz
schpinetchueche.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 07 Apr 2012 10:06
von Mastler(P)
Sephi hat geschrieben:Aber hey, Gricht us andere Länder näh und bitz assimiliere isch an sich scho sehr japanisch.
:1thumb:

thunfischsteak und rahmspinat

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 15 Apr 2012 21:36
von Sylvara
sarma
und
schoggi muffins wo uhuere super gsi si

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 24 Apr 2012 10:42
von mr.raw
Am Sunntig hetts es
Poulet Curry Indische Art mit Peperoni Julienne und Romanesco Röseli gäh...drzue Basmati Riis.

Bild

fein gsi.

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 24 Apr 2012 11:00
von evo
hesch hoffentlich nochegleggt. vo dem portiönli wird me jo nit satt :-D
aber seht fein us

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 24 Apr 2012 11:09
von turntablism
mr.raw hat geschrieben:Am Sunntig hetts es
Poulet Curry Indische Art mit Peperoni Julienne und Romanesco Röseli gäh...drzue Basmati Riis.

Bild

fein gsi.
ja, gseht huere fein us :1thumb: , schriib mal s rezept da ine, wür mer gern dermit au mal de mage fülle

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 25 Apr 2012 07:53
von mr.raw
s Rezept isch simpel:

2 Pouletbrüschtli ---> so schniede wie me möcht
Salz/Pfeffer/Currypulver/wenig Olive Öl/Feigensenf (zum mariniere)
1 roti Zwiebele ---> grob würfle
1/4 Knoblauchzehe ---> gepresst
1 chliini Peperoni (farb spielt kei rolle)...in fiini stäbli gschnitte
1 Romanesco ---> in Röseli gschnitte, blanchiert
1El. Gelbe Currypaste (mild)
2El. Currypulver
prise Zucker
2.5dl Kokosmilch (uss em Küehlschrank ---> bindet dsauce denn so besser)
1.25dl Vollrahm ---> liicht gschlage (so fluffig)
1tl Bouillonpulver

Romanesco wäsche, röseli schniede...in Salzwasser kurz blanchiere bis sie no en guete Biss hend...wasser abschütte...Röseli in kaltem wasser abschrecke.

Fleisch in Olive,Sesamöl (2:1) aabrötle...uusenäh und warm stelle
reschtlichs Öl abschütte...brotesatz NID furtschmeisse...ussert me hett s Fleisch zheiss aabrötlet.
e chli Sesamöl näh... zwieble drin abrötle, peperoni drii...Currypaschte drii, currypulver drzue...zucker drzue, Bouillonpulver drzue..kurz umrüehre...Kokosmilch drzue...uffkoche...fleisch drii...ca 10min liicht köcherle, resp. dsauce reduziere. In dr zwüschezitt dr Rahm fluffig schloh...dr Rahm drunter zieh...Romanesco Röseli drzue...kurz erwärme...evt. mit Salz/Pfeffer abschmecke....fertig

drzue basmati riis

en güte

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 25 Apr 2012 07:56
von turntablism
mässi gell, min mage chnurrt scho, chönti hüt ganzi chüe und schwein esse
probier das am weekend mal us...

Re: was hesch geschter gmacht?

Verfasst: 25 Apr 2012 09:18
von evo
romanesco hani glaubs no nie gässe. schmeckt eifach wiene broccoli bluemekohl mix oder?

vo dr optik so öppe s sältsamschte gmües wos git :lol: