Seite 18 von 21
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 25 Apr 2012 09:40
von mr.raw
Jep, isch e mischig Bluemköhl/Broccoli...sguete am Romanesco isch...wenn me de Kohlgschmack nid so gern hett, me aber trotzdem öppis Kohligs wott ässe, denn isch Romanesco ideal.
Soooo sältsam isch de siech au nid....
Ich find de Lila Bluemkohl fascht sältsamer:
oder dedo do:

Möössieu Okra, nei nid Orka

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 25 Apr 2012 09:43
von Vyse

Das sind scho natürlichi Sorte? Gits da gschmacklichi Underschied vo Farb zu Farb?
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 25 Apr 2012 09:45
von evo
Vyse hat geschrieben:
Das sind scho natürlichi Sorte?
das widerum bezwiifli.
wenn so wetsch isch praktisch keis gmües und frücht womer im ässe natürlich. alles häre züchtets züüg.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 25 Apr 2012 10:07
von mr.raw
Entweder isch es so ne pro specta rara dingsbumscoopschissialtebrunz sorte...oder würklich e speziell züchteti Sorte. Ich behaupt s zweite, da ich die farbene damals in minere Kochlehr nie gseh ha.
Ich nimm mol aa, me hett die Farb dorum züchtet kha, damits uff em Teller interessanter ussgseht. Denn, vieli hend gern es Kalbsragout (mit wisser Sauce) drzue Bluemekohl und riis....d.h alles wär Wiss gsi uff em Teller. Mit dere Lila Züchtig hesch e gueti, farblichi Alternative.
dr Lila Bluemekohl isch Gschmacklich recht speziell. Schmöckt stark nach Kohl...stärker als dr Wissi...dRöseli sinn aber extreem fiin. Fiiner als Broccoli (so als vergliich).
Me kha dr Lila Bluemekohl oft in grössere Coop Märt kaufe. Im Globus hann en au scho oft gseh.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 25 Apr 2012 11:41
von Tatsujin
Was okura ghoert zu de chohls? issi viel. Mega gsund isch

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 25 Apr 2012 13:44
von emP
Okra isch im thai Gmüesbausatz vor Betty bossi drinn
Isch guet, im Gegesatz zur Thaiaubergine, wo eifach numme bitter isch.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 25 Apr 2012 14:27
von Tatsujin
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 25 Apr 2012 15:15
von turntablism
ich liebe das schliimige zügs...gseht fein us, niam niam
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 25 Apr 2012 18:23
von Mastler(P)
en risotto hani gha mit spargle. dä güet gsi.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 26 Apr 2012 14:00
von zwirrlibatz
okra = würg
romanesco = geile siech
de orange bluemekohl isch es natürlichs zuefallsprodukt, hett en puur eines morgens plötzli ufem feld gha. er hetts hoffentli grad patentiert gha:
http://www.fruechtekrings.de/produkte/g ... range.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 30 Apr 2012 15:52
von turntablism
es gonfi-brot
und hüt schmier mer es honig-brot
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 30 Apr 2012 18:42
von Mastler(P)
fein. letschti han mer früschi honig gipfeli geh.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 30 Apr 2012 22:35
von Sephi
En Caprese und Teigware mit (allerdings nid sälbergmachtem) Ricotta-Nuss-Pesto.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 01 Mai 2012 06:23
von emP
E Spare Rib vom Migi uffem Holzchole Grill.
Scho mariniert (standard Mariande us Migi und coop isch ja normerwis teh LOL und alles andere als Gnuss) und zwar recht guet. Nid Bio und Light, aber guet!
Derzue es Jever, friesisch herb
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 06 Mai 2012 18:40
von LeviathanX
Chawan Mushi und Rindfleischstreifen mit Kartoffeln; japanische Art
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 07 Mai 2012 07:41
von Tatsujin
de chawanmushi gseht aber eher wie es süppli uus?

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 07 Mai 2012 11:08
von LeviathanX
.Ich han extra nachgeschaut. Vorher sieht's wie a suppe, danach ist es ne Suppe it ner gestockten Eischicht obendrauf. 100% korrekt zubereitet; hatte mir sogar nochn Videotutorial reingezogen

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 07 Mai 2012 12:58
von Tatsujin
alos normal isch es en eierpudding vo ganz obe bis an grund abe di gliichi konstistänz, wo mer drin chan ga poulets, shrimps und shitake etc. diggen

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 07 Mai 2012 17:11
von LeviathanX
Hier sieht's genauso aus...
http://www.youtube.com/watch?v=g3HzuEQpyX0" onclick="window.open(this.href);return false;
Aber, falls Du etwas verwechselst, das Bild mit dem Bendel im Bild ist VOR dem Kochgang
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 08 Mai 2012 00:16
von Sephi
Ha zersch au gmeint s obere Bild gseht z flüssig für Chawanmushi us, aber evtl. tüschts ja. Wobii du seisch ja wos fertig gsi isch ischs en suppe mit ere Schicht gstocktem Ei druffe gsi - da wär öppis falsch gloffe. Normalerwiis het das d Konsistenz vomene Custard, so wies de Tatsel seit, schwabbelig durch und durch. Übrigens öppis sehr feins!
Gugg, bi dem Video am Schluss gsehsch die richtigi Konsistänz, ab 10:45:
http://www.youtube.com/watch?v=lKOd6o150ow" onclick="window.open(this.href);return false;
@ Topic: E riich beleiti Pizza: Feine Sugo und Mozzarella, denn wosi usem Ofe cho isch a verschidnige Orte bitz Mascarpone druf kleckst, Parma-Schinke und Rucola drüber.

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 08 Mai 2012 07:41
von LeviathanX
Also es war so 60-80% fest... In meinem video sah's ähnlich aus.
Deins schau ich heute abend an...
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 08 Mai 2012 12:12
von emP
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 08 Mai 2012 12:16
von evo
JAPAN
s ässe also scho wansinnig geil detäne
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 08 Mai 2012 12:19
von emP
Ds Ässe isch na vielne Orte geil
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 08 Mai 2012 12:21
von Tatsujin
lol, tuesch mal wieder de tumm usehänke?
