

han en nespresso Maschine woni mal gwune han. isch sehr praktisch für bsuech und di meiste hend de kafi sehr gern.
Moderator: Avenger
Merci. Ich glaube au bi dä Chocher isch dä Mahlgrad sehr wichtig. Ha gmerkt, dass dä Kaffi extrem bitter wird, wänn er zfiin gmahle isch.Gurgelhals hat geschrieben:Luegsch da: http://www.kaffeewiki.de/index.php?titl ... %C3%BChlen" onclick="window.open(this.href);return false;
Die ganzi Ascaso i-mini-Reihe oder d'Demoka sind gueti Istiegsgrät für de Glägeheitstrinker. Jedefalls mahled's gliichmässig und me chan de Mahlgrad sehr gnau Istelle und das sind die beide wichtigschte Faktore für en Espressomühli. Weiss aber ehrlich gseit nöd, wie wichtig e gueti Mühli bim Kafichocher isch bzw. wieviel's effektiv bringt.
Deswegen is ne Espressomaschine mit Druckanzeige gold wert. Isser zu fein, dauert es länger als die ca. 23 Sek. Extraktionszeit; ergo wird, abhängig vom Kaffee, evtl. bitter. (Es dauert länger, weil das Wasser nicht so schnell durchkommt wie es sollte...)Vyse hat geschrieben:
Merci. Ich glaube au bi dä Chocher isch dä Mahlgrad sehr wichtig. Ha gmerkt, dass dä Kaffi extrem bitter wird, wänn er zfiin gmahle isch.
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