Seite 3 von 3

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 06 Okt 2011 18:49
von TypeJ
zwirrlibatz hat geschrieben::2000-watt-typej:
kennsch wärmeschublade underem bachofe? :typej:

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 07 Okt 2011 08:32
von emP
chline zwüsche ischub: Ig hasse die Diskussione wo Lüt verzelle wieviel Watt das und das verbrucht. Isch die glichi Sippe wo Lüt mit wüsseschaftlich relevantem Hintergrund Technokratie vorwerfe.

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 18 Okt 2011 11:05
von Sylvara
letzt wuche e kafimaschine becho :) -

Bild

second-hand vo fründe. sehr wenig platz bruucht si!

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 18 Okt 2011 11:25
von Avenger
Ha mir letzt Wuche au so es Kapselding postet. Kostet zwar meh, aber defür isch es bequemer als mit dem Filtertüte-Zügs.

Bequemlichkeit gege Geld tusche, fair.

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 19 Okt 2011 10:26
von O_O
Sylvara hat geschrieben:letzt wuche e kafimaschine becho :) -

Bild

second-hand vo fründe. sehr wenig platz bruucht si!
die hani oh, was fürne saudrecks maschine.

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 19 Okt 2011 10:58
von emP
O_O hat geschrieben:die hani oh, was fürne saudrecks maschine.
gits keh mountain dew kapsle derfür?

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 19 Okt 2011 10:59
von Sylvara
O_O hat geschrieben:
die hani oh, was fürne saudrecks maschine.
lol werum :?: was isch nid guet?
ich ha ersch 3 kafi gha oderso, trinke nid soviel. het aber super funktioniert für dasses eh second hand isch.
also ds wasser isch schön heiss gsi (das stört mich süsch enorm), und si bruucht nid viel platz.

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 19 Okt 2011 12:46
von Avenger
emP hat geschrieben:
O_O hat geschrieben:die hani oh, was fürne saudrecks maschine.
gits keh mountain dew kapsle derfür?
:groel: :groel: :groel: :groel: :groel: :groel: :groel: :groel: :groel:

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 19 Okt 2011 12:51
von evo
wirkli no en guete :lol:

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 19 Okt 2011 21:05
von Sephi
Chliin aber wichtig bi mir: E Chochthermometer. Vor allem zum d Temperatur vom Teewasser z mässe :sabber:

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 20 Okt 2011 08:23
von der_blubb
sone ding hani:

Bild

är isch wirklich super! 5min ufheize und mit wenig öl beschichte, fleisch und gmües druf -> 3-5min spöter isch fertig. dank de antihaft-beschichtig isches au super eifach zum putze. perfäkt für e chochfuule-single huushalt :mrgreen:

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 20 Okt 2011 11:14
von Acid
Sephi hat geschrieben:Chliin aber wichtig bi mir: E Chochthermometer. Vor allem zum d Temperatur vom Teewasser z mässe :sabber:
Ussert natürlich mer hed en Wasserchocher wo s Wasser uf diä gwünscht Temperatur bringt.

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 20 Okt 2011 11:36
von Sylvara
tee temperatur....was isch das, sone asie fetisch? :P

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 20 Okt 2011 12:04
von Acid
Im Prinzip heds mit de Löslich- und Temperaturbeständigkeit vo Stoff ztuä... vor allem aber ersteres... je nach demm wiä heiss s Wasser isch, lösed sich gwüssi Stoff oder ebä nid. Drum machdmer Tee i de Regel au nid mit chaltem Wasser... :idea:

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 20 Okt 2011 12:19
von Sylvara
ja guet, er bruucht chuum dr thermometer zum luege, dasses nid chalt isch :lol:

wie heiss isch dr tee denn optimal, also gits es 'zu heiss'? je nach tee?
bi mir chocht ds wasser in dr regel..

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 20 Okt 2011 13:40
von emP
Wiki meint zu grüentee:
Zubereitung

Blatttee sollte zuerst mit lauwarmem Wasser abgewaschen werden. Dabei werden, wie bei Obst, eventuell vorhandene Unreinheiten und Staub abgewaschen. Verbleibender Staub trübt den Tee. Beim Aufbrühen von grünem Tee sollte Wasser mit einer Temperatur von höchstens 90 °C verwendet werden, da zu heißes Wasser den Tee sortenabhängig bitter bis ungenießbar macht. In zu heißem Wasser zersetzen sich viele der im grünen Tee enthaltenen Stoffe, was Bitterkeit verursacht. Zugleich gehen viele der gesundheitlich wertvollen Wirkungen verloren. Kälter als 50 °C sollte das Wasser auch nicht sein. Mit steigender Temperatur verbessert sich die Löslichkeit der meisten Teebestandteile – ist das Ziehwasser zu kalt, dann können die wertvollen Inhaltsstoffe nicht in dem Aufguss gelöst werden. Für viele sind 70 °C die richtige Temperatur zur Teezubereitung. Letztlich ist es in dem genannten Bereich Geschmacksache.[15]. Die meisten Sorten grünen Tees sollten nicht länger als 30 bis 90 Sekunden ziehen.

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 20 Okt 2011 14:17
von ritschi
ah das erklärt einiges :lol:

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 20 Okt 2011 14:34
von Chäller
Tee-Nazis. Wow.

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 23 Okt 2011 12:33
von Sephi
Sylvara hat geschrieben:ja guet, er bruucht chuum dr thermometer zum luege, dasses nid chalt isch :lol:

wie heiss isch dr tee denn optimal, also gits es 'zu heiss'? je nach tee?
bi mir chocht ds wasser in dr regel..
Grad bi Grüentee spilts äbe scho en enormi Rolle und s Wasser darf i de meischte Fäll nid siede. Vilfach isch so zwüsche 60 und 70 Grad empfohle (ja, meischtens vermerke Teeshops ihri Empfählig uf der Packig, aber umeexperimentiere isch sicher nid s dümmschte) . Merksch wenn vil Grüentee trinksch zum Bispil zimlech guet wenn nachher mal eis inere Beckerei (Glatz o. ähnlech) bstellsch. Dört keiesi eifach chochends Wasser drüber - der Tee wird verbrönnt, isch bitter und gruusig. Chasch ja wenn interessiert bisch mal de Tescht mache und e Tasse Grüentee mit 60° und eini mit 90° mache. Merksch garantiert e rächte Ungerschied.

Do dervo abgseh isch japanischi Chuchi aber sowieso kulinarisches Nazitum. :idea:

Re: Equipment / Chuchigrät!

Verfasst: 23 Okt 2011 13:14
von ritschi
TypeJ hat geschrieben:
zwirrlibatz hat geschrieben::2000-watt-typej:
kennsch wärmeschublade underem bachofe? :typej:

ah für das wär die :lol: