Re: Equipment / Chuchigrät!
Verfasst: 06 Okt 2011 18:49
kennsch wärmeschublade underem bachofe? :typej:zwirrlibatz hat geschrieben::2000-watt-typej:
kennsch wärmeschublade underem bachofe? :typej:zwirrlibatz hat geschrieben::2000-watt-typej:
die hani oh, was fürne saudrecks maschine.Sylvara hat geschrieben:letzt wuche e kafimaschine becho-
second-hand vo fründe. sehr wenig platz bruucht si!
gits keh mountain dew kapsle derfür?O_O hat geschrieben:die hani oh, was fürne saudrecks maschine.
lol werumO_O hat geschrieben:
die hani oh, was fürne saudrecks maschine.
emP hat geschrieben:gits keh mountain dew kapsle derfür?O_O hat geschrieben:die hani oh, was fürne saudrecks maschine.
Ussert natürlich mer hed en Wasserchocher wo s Wasser uf diä gwünscht Temperatur bringt.Sephi hat geschrieben:Chliin aber wichtig bi mir: E Chochthermometer. Vor allem zum d Temperatur vom Teewasser z mässe
Zubereitung
Blatttee sollte zuerst mit lauwarmem Wasser abgewaschen werden. Dabei werden, wie bei Obst, eventuell vorhandene Unreinheiten und Staub abgewaschen. Verbleibender Staub trübt den Tee. Beim Aufbrühen von grünem Tee sollte Wasser mit einer Temperatur von höchstens 90 °C verwendet werden, da zu heißes Wasser den Tee sortenabhängig bitter bis ungenießbar macht. In zu heißem Wasser zersetzen sich viele der im grünen Tee enthaltenen Stoffe, was Bitterkeit verursacht. Zugleich gehen viele der gesundheitlich wertvollen Wirkungen verloren. Kälter als 50 °C sollte das Wasser auch nicht sein. Mit steigender Temperatur verbessert sich die Löslichkeit der meisten Teebestandteile – ist das Ziehwasser zu kalt, dann können die wertvollen Inhaltsstoffe nicht in dem Aufguss gelöst werden. Für viele sind 70 °C die richtige Temperatur zur Teezubereitung. Letztlich ist es in dem genannten Bereich Geschmacksache.[15]. Die meisten Sorten grünen Tees sollten nicht länger als 30 bis 90 Sekunden ziehen.
Grad bi Grüentee spilts äbe scho en enormi Rolle und s Wasser darf i de meischte Fäll nid siede. Vilfach isch so zwüsche 60 und 70 Grad empfohle (ja, meischtens vermerke Teeshops ihri Empfählig uf der Packig, aber umeexperimentiere isch sicher nid s dümmschte) . Merksch wenn vil Grüentee trinksch zum Bispil zimlech guet wenn nachher mal eis inere Beckerei (Glatz o. ähnlech) bstellsch. Dört keiesi eifach chochends Wasser drüber - der Tee wird verbrönnt, isch bitter und gruusig. Chasch ja wenn interessiert bisch mal de Tescht mache und e Tasse Grüentee mit 60° und eini mit 90° mache. Merksch garantiert e rächte Ungerschied.Sylvara hat geschrieben:ja guet, er bruucht chuum dr thermometer zum luege, dasses nid chalt isch![]()
wie heiss isch dr tee denn optimal, also gits es 'zu heiss'? je nach tee?
bi mir chocht ds wasser in dr regel..
TypeJ hat geschrieben:kennsch wärmeschublade underem bachofe? :typej:zwirrlibatz hat geschrieben::2000-watt-typej: