h4xX0r hat geschrieben:ich han amigs au s'gfühl bevor mer balsamico mit vanille creme und schoggi glace isst, sött mer mal zerscht "lerne" wie e richtigi tomatesauce chan schmöcke.
Di Impuls verstohni scho, aber sis nid tendenziell ehner die Lüt wo sech sowieso scho starch für Ässe interessiere und sech dermit befasse wo denn so ehner "ungwohnti" Kombinatione usprobiere? Und darfsch ou nid vergässe, dass e gueti Tomatesauce an sich scho e Kombination us viu verschidnige Gschmäcker isch, wo halt eifach so etabliert isch dassmese meischtens nümm aus Kombination vo de einzelne Zuetate sondern aus Einheit wohrnimmt/erwähnt.
Das bezieht sech jetz nid uf di - du hesch ja dini Meinig sälber scho kommentiert. Aber i finges immer schad wenn öpper gärn guets Ässe het, denn aber stier immer nur bi de gliiche 3 Type vo Chuchi blibt wo er/sie sich gwöhnt isch. Git doch nüt spannenders aus nöii Kombinatione z entdecke, wo evtl. so guet funktioniere dass si en nöie Standard (wie d Tomatesauce) chönnte wärde. Was mir aus "normal" oder "experimentell" bezeichne isch ja ebe wie der Tatsel erwähnt het meischtens rein kulturell und dür Gwohnheit bedingt.
dem ganze "gschmacksexplosione"-gelaber bim mische vo zeugs, wo mer bis jetzt us guetem grund nöd gmischt hät, chan ich nüt abgwünne.
Gwohnheit fingi nid grad e guete Grund! Ähnlech würde wou die Lüt argumentiere wos sougruusig finge rohs fleisch z schabe und mit viune andere Zuetate zäme zunere Masse z vertanggle und das denn als Tartar z serviere. Me isst ja im Alltag au "us guetem Grund" kes rohs Fleisch.