Seite 3 von 21
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 09 Nov 2010 08:30
von zwirrlibatz
mischsalat agriicheret mit rüebli, saubohne, mozzarella, avocado, chilischote, chnobli, bratne steipilz, oliveöl, balsamico, früsche rosmarin.
tofugschnätzlets und vorkochte chürbiswürfel churz brate und dänn blue drägen zitronesauce drüber zu bio vollriis.
da gahsch ache.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 09 Nov 2010 15:24
von Sylvara
Ich ha es sehr feins vegetarischs Chilli gmacht - viel zwieble, ghackets quorn, kidneybeans, zucchetti, bitz peperoni und tomate/pellati.
sour-cream und frischi chilli als topping.

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 09 Nov 2010 20:16
von Gurgelhals
En Gulasch
Super Gricht und super Wort

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 09 Nov 2010 20:46
von Chäller
Ich han nur echli Brathärdöpfel mit Swible und Chnobli gmacht. Dezue Salsa Brava Sauce, womi chli enttüscht hät.
Zum Dessert e Kaki. Best Frucht ever!
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 10 Nov 2010 08:52
von evo
kaki hesch gässe? hihihihih
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 11 Nov 2010 13:32
von Tatsujin
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 11 Nov 2010 13:33
von Overdose
scho wieder maroni.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 11 Nov 2010 14:46
von Tatsujin
Thanatos hat geschrieben:Overdose hat geschrieben:scho wieder maroni.
gits bi üs o mind. 2 mal pro Wuche

Machemer au na rächt hüüfig.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 11 Nov 2010 21:50
von Sephi
Machemer eigentlech für Rezäpt jewils neui Topics? Oder alles da ine?
Hüt Obe gmacht: Yakiniku don. Brätleti Rindsfilet-Streife uf Riis.
Total eifach und sehr schmackhaft, eifach de japanisch Riis brucht halt Zit, me cha ja aber ou süsch was zum Fleisch mache. Was bruchsch:
Füre Riis:
Japanische Riis, würd säge so 100g pro Person (unkocht), das git denn zimlech vil. Muesch rächt lang wäsche, wider absible, wider wäsche etc. bis s Wasser klar blauft, chan es zitli duure. Denn 30 Minute lo ligge, i dere Zit gohter bitz uf. Zum choche nachher minimal meh Wasser als Riis inen Pfanne und zum choche bringe. Sobald er chochet d Hitz abedräie, dicht verschliessend zuedecke (Deckel nie lüpfe bim Choche) und 15 minute lo chöcherle. Nachher wäg vom Herd und 10 minute lo ruehe. Dechel wäg, par mol mitere chelle umdräie dass Luft zueche chunnt, fertig. (Bonusinfo: Er chläbt, dasch guet so!). Die wo en Riischocher hend, NICE!
Fürd Marinade folgendes mische:
Drüü Viertel (3/4) Sojasauce
Ein Viertel (1/4) Riisessig
1 grossi Chnoblouchzehe dripresse
2 Ässlöffel grasplete Öpfel (ohni Schinti)
1 TL Zucker
Bitz Pfeffer
S Fleisch (idealerwiis dünni Streife Rindsfilet) drinne 15 Minute ilegge (nid salze) und denn nur churz abrate. Besser weniger als zvil. Am Schluss no paar Sojasprosse drischmeisse und par Sekunde düremischle, denn s ganze ufs inere Schale ufe Riis schmeisse und em Guete!
Zuebereitig vom Riis hani vor Harumi, s Rezäpt für d Marinade hetmer en Kolleg gäh (chönnt usem Morimoto-Chochbuech sii).
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 12 Nov 2010 10:11
von evo
Sephi hat geschrieben:Machemer eigentlech für Rezäpt jewils neui Topics? Oder alles da ine?
da isch s rezäpt tiopic
http://www.thegforum.ch/viewtopic.php?f=45&t=539
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 12 Nov 2010 13:10
von Sephi
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 18 Nov 2010 11:54
von NERV
Geschter han ich Bio Brunris mit Bio Rüebli us em Coop gmacht. Mega.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 18 Nov 2010 12:31
von Mastler(P)
NERV hat geschrieben:Geschter han ich Bio Brunris mit Bio Rüebli us em Coop gmacht. Mega.
ris? ha daenkt issisch noed.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 18 Nov 2010 12:36
von Tatsujin
Mastler(P) hat geschrieben:NERV hat geschrieben:Geschter han ich Bio Brunris mit Bio Rüebli us em Coop gmacht. Mega.
ris? ha daenkt issisch noed.
isch en elände chabisverzehler.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 18 Nov 2010 12:38
von NERV
(Also eigentlich han ich gar nöd g'chochet sondern bim Mami dihei gässe)
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 18 Nov 2010 12:44
von Mastler(P)
CHABIS!
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 23 Nov 2010 08:40
von mr.raw
zwar nid geschtert..jedoch am Samschtig gmacht:
Rindsfilet uff Morchle... napiert mit Rotwyysauce...drzue Herdöpfugratin und Erbsli/Rüebli und Kefen.
s Filet 2std. vor em Brötle uss em Küehlschrank gno...mit Öl, zerhacktem Thymian und zerdrucktem 3farbe Pfäffer iipinslet...schön iizieh loh. Denn heiss in ere Gussiisepfanne aabrötlet...drzue Rosmarinstrüücher und Knoblauchzehe driigschosse. Mit fleur de Sel gsalzet..uff dsitte to. d Pfanne greinigt, abküehle loh, Rosmain,Knoblauch weg... und denn 300g Butter gschmolze...s Filet drii gleggt und 40min uff extrem fiiner flamme zieh loh. Drbii immer wieder s Filet mit dr gschmolzene Butter arosiert. Ab und zue mit em öl/pfeffer/thymian gmisch bittzeli iipinsle.
Näbedra butter gschmolze..4 fiin ghackti schalotte aadünschtet....2 Zwiigli Thymian und e Lorbeerblatt drii to...denn mit 2dl Rotwii (Pinot noir) abglöschet, 2dl. Kalbsfond drzue und das ganze bis uff 1dl reduziere. Dursch Sieb drmit...und d glace nachher mit 250g Butter uffmontiert

s Fleisch mit dere Sauce bitzeli nappiere...e voila...fertisch.
Näbedra natürlich Morchle mit ziebele und butter aadünschte...bitzeli Mehl drii...Mit wisswii ablösche...0.5dl demiglace dra...3.dl Vollrahm...bitzeli peterli, ganz weni thymian/Rosmarin dra, salz pfeffer...e basta.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 23 Nov 2010 10:03
von Master(G)
Rösti mit 3 Spiegeleier

was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 23 Nov 2010 10:27
von Shadow
Es Birchermüesli

Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 23 Nov 2010 16:50
von Chäller
Master(G) hat geschrieben:Rösti mit 3 Spiegeleier

Ich lies am raw sin ultrageile Biitrag dure, min Buuch fangt ah chnurre und dänn grad BÄÄMMM! Rösti und 3 Spiegeleier

was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 23 Nov 2010 18:05
von h4xX0r
500 gr rindsfilet ( sfalsche)

sauce

ghackti eschaLOLlen

chli cognac

die gruusige sieche

2x eigäl

viel meh salz als mer denkt

pfäffer us de aroma-mühle lolz

da ine tue und vermische, nöd verdrucke

tooschti

en feine rote

YAMM
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 23 Nov 2010 18:34
von Chäller
Tartar
Hani no nie selber gmacht...muess mal usprobiere.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 23 Nov 2010 18:43
von h4xX0r
mach, isch besser und billiger als reschti
chasch sogar de gruusig mövepick sauce nahmache, aber denn schmöckschs Fleisch nüme
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 23 Nov 2010 20:51
von Chäller
isch gugge mal.
Ich isses eigentlich nur i de Täfere in Dättwil. Wänni am Choch säge "scharf", chunnts für mich i de perfekte Schärfi.
Re: was hesch geschter gmacht?
Verfasst: 23 Nov 2010 20:54
von h4xX0r
am mäntig wieder i de pinte gsi, dasmal aber nöd so fein defür tür