Seite 1 von 1

Balsamico

Verfasst: 06 Apr 2011 19:05
von ritschi
weles isch de best balsamico für salat womä eifach i de schwiiz cha chaufe? darf tür si.

Balsamico

Verfasst: 06 Apr 2011 21:42
von h4xX0r
Gaht vo 20 bis 300 stutz. Gang in es fachgschäft, die wüssed.

Re: Balsamico

Verfasst: 07 Apr 2011 09:57
von Gurgelhals
Gitt soviel ich weiss nume öppe 2 mit entsprächend gschützter Bezeichnig, wo würklich "echt" sind und entsprechend viel choschted. Alles drunder (d.h. die 394587938745 Sorte wo Coop und Migros verchaufed) isch Etiketteschwindel und Schrott (mit Caramelzucker versetzti Mischig us Truubesaft und normalem Essig). De "ächti" Balsamico chunsch wahrschinlich im Globus o.Ä. über.

Für die alltäglichi Chuchi bruch ich amel lieber es Condimento Balsamico Bianco. Isch wie d'Fake-Balsamicos au mit Truubesaft versetzte Essig, aber es spürli milder und ohni de bruuni Caramel-Farbstoff, wo jedes Gricht sofort unansehnlich wärde laht.

Re: Balsamico

Verfasst: 07 Apr 2011 10:38
von emP
LOL, wieder mal de typisch "so wit ich weiss [wikipediazämefasse]" Post vom gurgelhals. sehr guet.

Re: Balsamico

Verfasst: 07 Apr 2011 10:43
von zwirrlibatz
Bäckerei Baumann
Altstetterstrasse 237
8048 Zürich
+4144-431 3337

Näb Bäckerei au Feinkoscht. Wenn tüüre Balsamico (und überhaupt öppis) willsch, gahsch det.

Re: Balsamico

Verfasst: 07 Apr 2011 10:44
von emP
btw: balsamico isch extreme modehype, so ca. parallel mit em ruccola cho. es gitt es par recht gueti Rezept dermit (z.B. Balsamico Champagner Sauce) . Ha aber no nie en "echte" probiert.

Voll de Hass si Balsamico Verzierige uf teller bi Restaurant. Wüll entweder hesch en guete Balsamico und dä isch ds tür für so verzierigsscheiss, oder es isch so billigi Scheisse, dassi ne eh nid uf mim Teller wott.

Re: Balsamico

Verfasst: 07 Apr 2011 12:20
von zwirrlibatz
hmmmm da doch aber migros (aber wohl nöd i jedem): http://www.leshop.ch/leshop/Main.do/dir ... 293/-10058

probier ich mal.

Re: Balsamico

Verfasst: 07 Apr 2011 14:43
von Sylvara
di modena mues es sii :idea:

Re: Balsamico

Verfasst: 07 Apr 2011 15:52
von zwirrlibatz
nahgluegt, hani!

Re: Balsamico

Verfasst: 07 Apr 2011 16:06
von h4xX0r
http://www.chaemimetzg.ch/

de inhaber isch huere fan vo balsamico chsach dete aalüte

Unsere Essig-Spezialitäten

Bei unseren Essig-Spezialitäten finden Sie eine Vielzahl von auserlesenen Aceto Balsamicos die teilweise bis zu 12 Jahre im Eichenfass gelagert wurden. Bei der Beratung für die unterschiedlichen Anwendungen der verschiedenen Essige ist Ihnen unser Verkausteam gerne behilflich.

Balsamico Aceto di Modena Rossine
Balsamico Aceto di Modena Seleziore bianco
Balsamico Balzebu
Balsamico bianco Mazzetti
Aceto di Vino bianco
Mussini Crema di Aceto Balsamico
Mussini Aceto Balsamico crema Nr. 8 / 12 Jahre alt

Re: Balsamico

Verfasst: 07 Apr 2011 21:01
von mousch
Ich chauf immer de 2. türscht vom Coop, choscht glaub 16.- ds fläschli, absolut genial, benütze ne aber sälte für Salatsauce, für das ischr leidr scho fascht chli ds süesslech.

Re: Balsamico

Verfasst: 08 Apr 2011 06:15
von ritschi
zwirrlibatz hat geschrieben:hmmmm da doch aber migros (aber wohl nöd i jedem): http://www.leshop.ch/leshop/Main.do/dir ... 293/-10058

probier ich mal.
fair, versuechi glaub mal dä.

oder en andere di modena us em coop, falls i grad det bi.

Re: Balsamico

Verfasst: 08 Apr 2011 11:08
von zwirrlibatz
edit, lol, falsch verstande han ich öppis.