Seite 1 von 1
s'isch wieder ziit!
Verfasst: 08 Apr 2011 11:30
von zwirrlibatz
Re: s'isch wieder ziit!
Verfasst: 08 Apr 2011 11:41
von Sylvara
bärlauchsuppe

Re: s'isch wieder ziit!
Verfasst: 08 Apr 2011 12:05
von Vyse
Scho fascht chli spaht, aber ja eh, Bärlauch isch mega.
Spätzli mit Bärlauch, Bärlauchpesto und es Experimänt, woni mal no möcht uusprobiere:
Wie wür ächt Tzatziki mit Bärlauch schmöcke (anstatt Chnobli oder evtl. doch mit Chnobli aber im richtige Verhältniss)?
Re: s'isch wieder ziit!
Verfasst: 08 Apr 2011 12:06
von h4xX0r
für mich gitts kein grund bärlauch statt chnobli z'verwende. schmöckt so penetrant.
Re: s'isch wieder ziit!
Verfasst: 08 Apr 2011 12:13
von zwirrlibatz
Vyse hat geschrieben:Wie wür ächt Tzatziki mit Bärlauch schmöcke (anstatt Chnobli oder evtl. doch mit Chnobli aber im richtige Verhältniss)?
sicher guet.
han jedefalls scho tonne gsammlet für 977659475665 töpf pesto.
Re: s'isch wieder ziit!
Verfasst: 08 Apr 2011 12:14
von zwirrlibatz
Sylvara hat geschrieben:bärlauchsuppe

gib rezäpt!
Re: s'isch wieder ziit!
Verfasst: 08 Apr 2011 13:13
von Gurgelhals
Ghöre au ehner zu de Chnobli-Fraktion. Bärlauch = le sehr penetrant...
Guet, i de Suppe gaht's. Aber so Züüg wie Bärlauch-Pesto, nei danke...
Re: s'isch wieder ziit!
Verfasst: 08 Apr 2011 13:25
von zwirrlibatz
wachst bzw schmöckt nöd jedes jahr gliich. wie wii. schno krass.
dänn cha me no nüss driihaue, pecorino, verschiedeni öl....
Re: s'isch wieder ziit!
Verfasst: 11 Apr 2011 14:42
von Sylvara
zwirrlibatz hat geschrieben:Sylvara hat geschrieben:bärlauchsuppe

gib rezäpt!
butter, zwible, fond, bärlauch, bitz wiiss-wii, rahm. i dere reihefolg.
und denn no bitz muskat und pfeffer.
meh bruuchts garnid.
Re: s'isch wieder ziit!
Verfasst: 12 Apr 2011 00:48
von Tatsujin
bärlauch im muul isch kool!
Re: s'isch wieder ziit!
Verfasst: 12 Apr 2011 16:06
von zwirrlibatz
Sylvara hat geschrieben:butter, zwible, fond, bärlauch, bitz wiiss-wii, rahm. i dere reihefolg.
und denn no bitz muskat und pfeffer.
wie nimmsch de bärlauch? ganzi blätter oder verschnitzlet?
Re: s'isch wieder ziit!
Verfasst: 12 Apr 2011 16:40
von zwirrlibatz
han u.a. es glas gmacht mit mitgschnitzlete peperoncini und wasabinüss.

Re: s'isch wieder ziit!
Verfasst: 12 Apr 2011 19:15
von Sylvara
zwirrlibatz hat geschrieben:
wie nimmsch de bärlauch? ganzi blätter oder verschnitzlet?
nei, also scho sehr fiin hacke und/oder püriere am schluss.
Re: s'isch wieder ziit!
Verfasst: 15 Apr 2011 12:24
von zwirrlibatz
wird probiert.