Seite 9 von 10

Re: Whisky

Verfasst: 16 Mai 2014 09:56
von turntablism
dasch grad ah choo
Bild

Re: Whisky

Verfasst: 16 Mai 2014 10:46
von Tatsujin
ds glas isch fren. mini sind ebe z.z. alli kabott gange..muess mal wieder neui poschte :(

Re: Whisky

Verfasst: 16 Mai 2014 11:28
von turntablism
muesch halt nöd nach em trinke s`glas über d`schulter rüehre :kicher:
das mached glaubs nur russe

Re: Whisky

Verfasst: 16 Mai 2014 11:45
von Tatsujin
nei, d frau hets amigs gschlisse bim abwäsche :(

Re: Whisky

Verfasst: 16 Mai 2014 11:49
von turntablism
ha immer gmeint fraue sind guet i de chuchi :oops:

Re: Whisky

Verfasst: 16 Mai 2014 11:59
von Tatsujin
leider ebe nöd mol das :oops:

Re: Whisky

Verfasst: 16 Mai 2014 13:37
von abyss
Oschentoschen. :kicher:

Dasch itz eine, wo mir garnid wott munde. Weis ou nid wiso. :(

Re: Whisky

Verfasst: 16 Mai 2014 13:46
von turntablism
ich weiss dasi dä nöd chan ipackt lah und wird en hüt abig ufmache und probiere - mal luege...

de teeling single grain isch hauptsächlich us mais und no speziell aber mues säge dass er mi nöd so vom hocker haut (ussert ich nimm grad e halbi fläsche zu mir)

Re: Whisky

Verfasst: 16 Mai 2014 14:41
von turntablism
denn hani ja no rächt glück mit miner, aber eimal hätt sie di nass wösch bi unternull useghänkt :typej: - sie chunnt usme warme land und hät kei minus temperature kennt, ich han denn gseit sie söll de pulli no bis am abig dusse lah und denn luege was passiert :lol:
nachetane hämmer en chöne breche

Re: Whisky

Verfasst: 10 Jul 2015 17:49
von turntablism
Wider mal zwei zoge

Re: Whisky

Verfasst: 11 Jul 2015 00:18
von Ribit X Titan
Mag Whisky überhaupt nicht, falls Spirituosen dann am liebsten Amaretto, Gin und andere gute Schnäpse. Aber ich verwende es eigentlich nur um das Tiramisu anzureichern, also für Dessert, pur wird es nicht verwendet.

Re: Whisky

Verfasst: 11 Jul 2015 02:31
von Tatsujin
und werum muesch das jetzt wieder da ine cho chunt tue?

da gahts um whisky, und nöd um billig schnäps um es tiramisu ds würze.

Re: Whisky

Verfasst: 11 Jul 2015 02:51
von Ribit X Titan
Diese Schnäpse sind nicht billig, eines davon der http://www.humbel.ch/shop/kat7/141" onclick="window.open(this.href);return false; Clouds Gin, mit Volldeklaration* und alle Bestandteile höchster Qualität.

Das mit dem Altern von Spirituosen, also aus meiner Sicht (und die darf auch falsch liegen) ist eine Spirituose mit über 20% Vol (Portwein würde noch im grünen Bereich sein, braucht aber sehr sehr lange zum altern) und mehr und/oder mit Zucker, kaum alterungsfähig da das Alkohol in dieser Menge solche Prozesse grösstenteils verhindert. Ich glaube ich würde eine Wette gewinnen wenn ich sage dass viele ein identischer Whisky ungelagert (nur der 3 Jahres Standart) und 14 Jahre gelagert, nicht unterscheiden könnten. Das was man gut unterscheiden kann ist die Qualität des Rohmaterials und Brennvorgang, das hat aber nur bedingt mit Alterung zu tun. Bei der Alterung werden pro Jahr etwa 2% Flüssigkeit verdunstet, auch eine Interaktion mit dem Holz gibt Veränderung, dies macht den Whisky dicker und konzentrierter, was zwar den Geschmack fördern kann (aber nicht muss, daher oft Preistreiberei) aber es hat nicht die Alterungfähigkeit eines Weines wo es etliche Prozesse gibt die da stattfinden.

Alkoholgehalt ist auch nicht aussagend für Qualität, es wird aber in der Schweiz meist möglichst tief gehalten aufgrund der horrenden Alkoholsteuer. In Österreich kriegt man aber 80% Vol Rum u.a. fast Gratis (reinigt sogar besser als der billige 70% Vergällungsalkohol von Drogerien). Auch in der Sonderhandelszone Samnaun (da steuerbefreit).

* https://de.wikipedia.org/wiki/Single-Malt-Whisky" onclick="window.open(this.href);return false; Bei Whisky kommt die Farbe üblicherweise vom Zuckerkulör, ein Farbstoff, wird aber selten je deklariert.
Acid hat geschrieben: Es gid e so Vakuum Stöpsel für Wii. Wenn willsch de Ustuusch mit Suurstoff unterbindä müsstisch so ein neh.

Aber mol abgseh devo: En Wiski chund doch meischtens mit Fläschä, und diä chund i de Regel mit Wiederverwändbarem Deckel (öb jetzt korkä oder Schrubverschluss). Was diä ghobene amigs mached bi ihrem Huuswhisky, isch dassen inere Fläschä mit Glaspfropfä händ (so wiä bi Apothekergläser).
Ein Wein braucht einen Verschluss der Luft absaugt, ansonsten ist er wenn einmal entkorkt nur noch etwa 3-4 Tage geniessbar da er danach vollkommen oxidiert. Ausnahme ist Portwein (und manche Amarone), der ist fast so stabil wie viele der Spirituosen. Viele Weine haben fast eine Art Hassliebe mit Sauerstoff, zuwenig und sie sind nicht gut, zuviel ist auch nicht gut, ist der Gehalt perfekt dann blühen sie auf und bilden das ideale Gemisch.

Übliche Spirituosen mit 37.5%+ Vol, oder Liköre mit viel Zucker und etwa 20% Alkohol und mehr, die sind vollkommen unempfindlich für Redoxreaktion da das viele Alkohol oder Zucker das ganze stabilisiert. Es reicht aus den Stöpselverschluss draufzutun, der Sinn ist weil man damit das Austrocknen verhindert, das kann dann in der Tat die Qualität ruinieren aber nur weil es verdampft, nicht weil es oxidiert. Alkohol ist hydrophil, also es trennt sich ungern vom Wasser und zieht sogar Wasser an. Zucker ist auch hydrophil, Liköre sind daher auch nur wenig anfällig auf Austrocknung solange ein Stöpsel drauf ist.

Re: Whisky

Verfasst: 11 Jul 2015 20:32
von turntablism
Da gahts um whisky wie de tatsu scho het gseit. Aber en wii chasch miner meinig nah, nach em öffne no 5-7 tag trinke. Wobii e fläsche bi mir max. 3 tag anehebbt.
de glen livet hani probiert. Isch sehr en starche mit 57% und mit me liechte vanill gschmack. Nix rauchig .super fein

Re: Whisky

Verfasst: 26 Nov 2015 19:02
von turntablism
up ! winterziit / whiskyziit

Re: Whisky

Verfasst: 27 Nov 2015 12:01
von Tatsujin
zehr guet ^^

Re: Whisky

Verfasst: 27 Nov 2015 18:06
von turntablism
de glenrothes passt mer sehr guet mit cocos und vanill taste. de bowmore isch halt chli rauchig aber au ganz ok
edit: mues mi korrigiere. De bowmore het geschter wo en ufgmacht han rauchiger tunkt als hüt

Re: Whisky

Verfasst: 28 Nov 2015 12:30
von abyss
Gester en Laphroaig Quarter Cask probiert. Isch ono fein. :)

Re: Whisky

Verfasst: 28 Nov 2015 13:06
von Tatsujin
alli laphs sind super^^

Re: Whisky

Verfasst: 29 Nov 2015 19:07
von Jones
bi mit 3 kollege (2 dervo whisky fans) grad 3 täg in edinburgh gsi...
ha mau paar probiert aber irgendwie wirdi no ni eso warm mit däm getränk. finde aber dr kult wo drum gmacht wird scho no geil in schottland! :wixer:

ke ahnig was das für eine gsi isch aber dr eint isch rouchig gsi wie es pack beef jerky! :lol:

viellech müesse sich mini gschmacks-chnospe eifach no dra gwöhne... :oops:

Re: Whisky

Verfasst: 12 Feb 2016 19:39
von turntablism
Glenlivet archive 21 jährig :sabber:

Re: Whisky

Verfasst: 18 Feb 2020 07:00
von Mr. Heli
Günstigi (unter 100 stutz) gueti whiskys:

aberlour 16 (sherry)
glenfiddich malt masters edition (sherry)
dalmore 12 (sherry)

Re: Whisky

Verfasst: 18 Feb 2020 07:02
von Mr. Heli
han vo kollege en glen farcles 30y family cask 1989 becho. no nie so en guete whisky drunke. het au en siech voll geld kostet

de eint kolleg wo au gern whisky trinkt het nachher gmeint, er leeri dihei grad alle whisky us :lol:

Re: Whisky

Verfasst: 18 Feb 2020 09:06
von abyss
Glenfarklers si aber recht, sehr sogar, günstig für das si so alt altehrwürdig si. Git dr 25j scho für 159.-. Was scho fasch gschänt isch... Taliskers findi dä Bescht btw... :)

Re: Whisky

Verfasst: 18 Feb 2020 09:53
von Mr. Heli
abyss hat geschrieben:Glenfarklers si aber recht, sehr sogar, günstig für das si so alt altehrwürdig si. Git dr 25j scho für 159.-. Was scho fasch gschänt isch... Taliskers findi dä Bescht btw... :)
ja isch für en 25y günstig. de wo ich becho han isch so um di 700 stutz gsi.

demfall hesch eher gern rauchigs/torfigs? talisker kenn ich nume de standard whisky wo i jedere bar bechunsch und de talisker storm hani au mal gha. han lieber oak/sherry/citrus/berry notene. früehner han ich lieber rauchig/torfig gha. lagavulin zum bispiel. hüt chani de lagavulin 16y (au sonen standard whisky wo überall bechunsch) fast nüme trinke. ganz schlimm findi de laphroig, wo so medizinisch schmöckt.