Seite 1 von 3

Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 20 Jul 2011 23:55
von Sephi
Me seit ja allgemein me sött gfrorni Produkt wenns mal uftaut sind nid wider igfrüre.

Folgendi Situation: Hanmer letschti im Nishi z Züri Gyoza-Teigblätter kouft wo gfrore si gsi. Allerdings simer när no is Samurai go Znacht ässe etc. etc., langi Red, churze Sinn: De Gyoza-Teig isch bis i wider z Langetau bi gsi uftout u när hanine diräkt id Gfrüüri keit. Isch Problem? Evtl. wäg de Eier im Teig? Gschider furtrüehre? Oder wird da amigs es zgrosses Gschiss drum gmacht wie bim Mindeschthautbarkeitsdatum?

Seisch mier!

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 22 Jul 2011 13:23
von Sephi
Niemer?

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 22 Jul 2011 13:55
von evo
kei ahnig. sorry.
teig würdi jez eifach nomol ihfriere. denn uftaue nomol ifriere nomol uftaue und denn ässe (obs no schmeckt isch e anderi frog, aber gsundheitlichi schäde wirsch glaub keni drvo zieh). bi fleisch eher weniger.

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 22 Jul 2011 14:05
von turntablism
ha immer respekt ghaa vo uftaue und wider igfrühre...bis mini frau agfange het für mi z`choche...sie het sogar scho poulet im micro uftaut d hälfti zum braate gno und de rescht wider gfrohre, bin nie chrank / chötzlig worde
eifach esse und nachher en rechte whisky näh, denn passiert scho nüt

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 22 Jul 2011 14:25
von agestuffer
Ich han gläsä Füürwärch..... No ca. 1 Wuchä und denn machts Bums

agestuffer

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 26 Jul 2011 19:07
von Sylvara
protein nein. rest ja.

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 27 Jul 2011 21:16
von Sephi
Sylvara hat geschrieben:protein nein. rest ja.
Also bi Gyoza-Teig sötts ke Problem sii oder?

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 28 Jul 2011 11:34
von Sylvara
ich kenn dä teig jetz nid, aber wenns öppe wie andere teig isch, zb nudelteig, denn ischs eigentlich ok.
ich würds grundsätzlich bi fleisch/fisch nid mache und je nachdem halt, zb. crèmes mit ei / div. früschi dessert. oder züüg wo direkt 'kontaminiert isch' wills ewig umegläge isch oder jede mal driiglanget het (z.b. iiscreme). aber süsch ischs eigentich keis ding.

usserdem merkt mer's süsch ja ono vor/bim zuebereite/esse, obs komisch schmöckt oder d'farb anders worde isch.
me erkennt vieles, wenn mer chli ufpasst. und süsch chotzisch halt mal e rundi :P

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 29 Jul 2011 00:25
von Sephi
Sylvara hat geschrieben:ich kenn dä teig jetz nid, aber wenns öppe wie andere teig isch, zb nudelteig, denn ischs eigentlich ok.
ich würds grundsätzlich bi fleisch/fisch nid mache und je nachdem halt, zb. crèmes mit ei / div. früschi dessert. oder züüg wo direkt 'kontaminiert isch' wills ewig umegläge isch oder jede mal driiglanget het (z.b. iiscreme). aber süsch ischs eigentich keis ding.

usserdem merkt mer's süsch ja ono vor/bim zuebereite/esse, obs komisch schmöckt oder d'farb anders worde isch.
me erkennt vieles, wenn mer chli ufpasst. und süsch chotzisch halt mal e rundi :P
Dämfall mou probieren! Wenns fein isch stört mi ou s göögge nid übermässig!

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 29 Jul 2011 09:48
von Acid
Ich bi do wohl bitz übervorsichtig, aber ich würd also nochli meh als grad bi Fleisch und Fisch ufpassä (det aber natürlich uf jedä Fall). Bi Glase und so eh au (also bi Wasserglase weniger). Au bi Spinat sölls schinbar übel si, wemers Gfrührt und uftaut wieder gfrürt (und wemeren mol kocht hed au nid abchüele loh, und erscht recht nid wieder ufwärmä). Bi Teig wür ich ehrlichgseit wohl au lieber verzichtä... aber wiä das gnau isch hani kei Ahnig.

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 02 Aug 2011 13:12
von Tatsujin
äh wa au. da isch doch alles stumpfsinn wo die da verzehled.

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 02 Aug 2011 13:45
von Mastler(P)
Tatsujin hat geschrieben:äh wa au. da isch doch alles stumpfsinn wo die da verzehled.
haesch au scho dae gyozler selber gmacht vom scratch?

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 02 Aug 2011 14:01
von Tatsujin
Mastler(P) hat geschrieben:
Tatsujin hat geschrieben:äh wa au. da isch doch alles stumpfsinn wo die da verzehled.
haesch au scho dae gyozler selber gmacht vom scratch?
ja eh, aber since di fertig gmacht viel besser sind, eher rare ware.

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 02 Aug 2011 14:11
von Mastler(P)
ebe, ich froeg mich wieso mer das mache will. usser als (hobby)choch halt.

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 02 Aug 2011 14:13
von Tatsujin
Mastler(P) hat geschrieben:ebe, ich froeg mich wieso mer das mache will. usser als (hobby)choch halt.
ja guet, ich red natürli vo richtige früsch gmachte wahr und nöd so migros uuftau züügs. da isch natürlich nachli en unterschied. drum wenn mers richtig sälber macht, isch sicher namal einiges besser. und wenn mer na froid drah het sowieso.

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 02 Aug 2011 14:47
von Mastler(P)
migro gyozler :lol:

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 02 Aug 2011 15:01
von Tatsujin
Mastler(P) hat geschrieben:migro gyozler :lol:
wo haufsch du amigs dini früsch gmachte?

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 03 Aug 2011 06:44
von Mastler(P)
lol, gyoza hani sitt jahre nuem gha. ahnei stimmt noed, im reschti vor paar moenet.

aber im japs lade daenk. glaubs noed das dae migro welchi fuehrt.

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 03 Aug 2011 07:01
von Tatsujin
ja migros oder au noed, hans halt eifach mal so gseit gha. aber bestimmt isch es tuefgfrorni war, was sicher en gwalltige unterschied zu grad fruesch gmachte isch.

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 03 Aug 2011 07:24
von Mastler(P)
eh, ja. fruesch isch.. fruescher als uftaut.

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 03 Aug 2011 11:19
von Sephi
Tatsujin hat geschrieben:
Mastler(P) hat geschrieben:ebe, ich froeg mich wieso mer das mache will. usser als (hobby)choch halt.
ja guet, ich red natürli vo richtige früsch gmachte wahr und nöd so migros uuftau züügs. da isch natürlich nachli en unterschied. drum wenn mers richtig sälber macht, isch sicher namal einiges besser. und wenn mer na froid drah het sowieso.
:idea: Mache denn review wenni mou derzue chume. Problem isch ou dass, mines wüssens, in Bärn niene Gyoza bechunnsch. Nidemol s Kabuki het :-D

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 03 Aug 2011 11:39
von evo
mach review übers widerigfrüüre vo uftouter waar :idea:

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 03 Aug 2011 13:06
von Tatsujin
Sephi hat geschrieben:
Tatsujin hat geschrieben:
Mastler(P) hat geschrieben:ebe, ich froeg mich wieso mer das mache will. usser als (hobby)choch halt.
ja guet, ich red natürli vo richtige früsch gmachte wahr und nöd so migros uuftau züügs. da isch natürlich nachli en unterschied. drum wenn mers richtig sälber macht, isch sicher namal einiges besser. und wenn mer na froid drah het sowieso.
:idea: Mache denn review wenni mou derzue chume. Problem isch ou dass, mines wüssens, in Bärn niene Gyoza bechunnsch. Nidemol s Kabuki het :-D
ich hät etz au nieneds gseh gha, usserd ebe im migros hends mal so was ähnlichs verchauft gha.

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 04 Aug 2011 10:09
von O_O
de namamamammamamamamamamammen ramen bar im westside het gyoza!

ha no nie döt gässe, cha nüt über d qualität vo dem lade säge.

Re: Uftouti Gfrüürware wider iigfrüüre

Verfasst: 04 Aug 2011 10:12
von evo
O_O hat geschrieben:de namamamammamamamamamamammen ramen bar im westside het gyoza!
Bild