Seite 1 von 2

Thai Curry

Verfasst: 31 Okt 2010 13:39
von Sephi
Het öpper s perfekte Rezäpt für rots Thai-Curry? I due immer im Netz es paari zämesueche
und denn bitz kombiniere. Brucheter fertigi Currypaschte, macheter sälber?

Re: Thai Curry

Verfasst: 31 Okt 2010 15:36
von h4xX0r
schwierig. für thai-curry gang ich eigentlich immer is resti. dihei hani nur paar mal gmacht. schmöckt zwar fein, aber nie authentisch. ich überlah thai-görri lieber de thais und versueche mis hörnli mit ghacktem zperfektioniere. mittlerwiile isch es scho recht guet.

Re: Thai Curry

Verfasst: 31 Okt 2010 16:18
von O_O
ich han leider immer nur das mit em set usem coop gmacht. also eifach poulé abrettle und denn div. gmüess nach wahl + kokosmelch und sauce drii. isch eifach gaht schnell und isch fein.

gib guets rezept denn machi das :sabber:

Re: Thai Curry

Verfasst: 31 Okt 2010 17:14
von mousch
Ds beschte rote Thay Curry gids übrigens im Cafe Cesar hie ds Biel im Coop Center hiderem Bahnhof. Isse scho sid eim Jahr 2-3 mau pro Wuche bi dem, isch 1. krass günschtig (8.- / Portion) und ebe wie scho gseit unverglichlech guet. Han scho vil Thay gässe in div. Megn Restis aber keine heds bisher topt.

Au ds grüne Curry isch not bad oder s Ingwer Poulet... :sabber:

Re: Thai Curry

Verfasst: 31 Okt 2010 17:24
von derinderinderinderin
mousch hat geschrieben:Ds beschte rote Thay Curry gids übrigens im Cafe Cesar hie ds Biel im Coop Center hiderem Bahnhof.
Krass. Ig schaffe 200m vo dört und has nid kennt. Morn ganis mau go probiere.

Re: Thai Curry

Verfasst: 31 Okt 2010 17:39
von mousch
Mach das, du wirsch nid enttüscht si..;-) Gib den Feedback da inne..^^

Re: Thai Curry

Verfasst: 31 Okt 2010 18:27
von evo
geheimtip für basel:
nöchi burgfelderplatz in some thai lade mache si übere mittag thai curry, immer chli anders... mol rind mol änte mol pule, mol grüen mol rot mol gäl. aber IMMER super guet. 6.- kleine portion 10.- grosse portione.

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 07:43
von emP
ich mach immer so: Früschi Chefe, Früschi Rüebli i Streife, Dose Bambus, Poulet gschnätzlets. Denn d Kokusmilch ussem Coop und d die roti Paschte ussem Coop oder vom Thai ussem Bütel. Wenns chli dünn isch tuesch na chli Kokospulver derzue. Gitt au chli meh Kokusgschmack. Chunt also recht guet. Chasch au no chli chillie dritue wenn de wetsch oder de Betty Botty Thai Gmüesmix, de isch aber numme tür und chli albern.

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 07:44
von emP
Gheimtipp für Bern. Am Eigerplatz hetts en Thai, wo sehr authentisch chochet, isch Take Away, hett aber au 3 Tisch.

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 07:47
von derinderinderinderin
emP hat geschrieben:Gheimtipp für Bern. Am Eigerplatz hetts en Thai, wo sehr authentisch chochet, isch Take Away, hett aber au 3 Tisch.
Das chani aues so unterschriebe. Aber mit de Öffnigszyte nähme sies nid so genau.

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 09:29
von evo
emP hat geschrieben: und chli albern.
:lol:

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 10:15
von Acid
Ich nimm eigentlich immer es paar Currypulver... glaub so Paschtä oder so hani no niä gno... Allerdings wird mis Curry glaub au nid grad Thailändisch.

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 10:25
von emP
Curry Pulver! Vom für mi beschte & usgwognigschte machi de mal es Pfetli.

Ig mache dermit amigs es Rahmcurry. Das isch super und ebe am ehschte mitm Ayang (oder so) Curry vom Wok Town i de Markhalle Bern z vergliche. Das isch zwar öppe so authentisch wie de Sven Epiney, isch aber im Gegesatz zu ihm extrem guet. (De Vale hetts scho gässe, isch aber leider nüm i dem Forum) :)


Curry Pulver im Kokos-Thai Curry hani no nie probiert.

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 11:52
von derinderinderinderin
mousch hat geschrieben:Ds beschte rote Thay Curry gids übrigens im Cafe Cesar hie ds Biel im Coop Center hiderem Bahnhof. Isse scho sid eim Jahr 2-3 mau pro Wuche bi dem, isch 1. krass günschtig (8.- / Portion) und ebe wie scho gseit unverglichlech guet. Han scho vil Thay gässe in div. Megn Restis aber keine heds bisher topt.

Au ds grüne Curry isch not bad oder s Ingwer Poulet... :sabber:
Bonusinfo wo nid Bonus isch: Ig isse kei Fleisch.

Also bi hüt Mittag gsi. Was nüm zytgemäss isch: Es gitt kei einzigi vegetarischi Alternative, nämlich druf agsproche seit d'Bediendüse: Sie chönnte bim de Chicken Noodles s Poulet wegchnüble :typej: Also hani s'einzige mit Crevette gno (uf Fesch und Meeresfrücht cha ich Ufgrund vo miner Herkunft nid verzichte).

Isch ok gsi. Priese si scho Hammer, was aber über Qualität (lies Herkunft) vo de Hauptzuetate Fleisch/Fisch laht la zwiefle. Am Rand: Mit Kolleg hett s rote Thay Curry gno und hett s Fleisch als zu zäh empfunde, süscht hett ers no gern gha.

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 12:06
von emP
derinderinderinderin hat geschrieben:Bonusinfo wo nid Bonus isch: Ig isse kei Fleisch.

:wtf:

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 12:15
von BrainBug
machi ich heut abend auch mal wieder ->nid ganz unwichtige ingrigenzie: kreuzkümmel und optional ingwer (bei beidem nid übertreibe)

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 12:17
von emP
BrainBug hat geschrieben:machi ich heut abend auch mal wieder ->nid ganz unwichtige ingrigenzie: kreuzkümmel und optional ingwer (bei beidem nid übertreibe)

isch beides im Curry drinn Du Panane

Wenn de allerdings schwerpünkt wosch setze, den ok.

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 12:24
von BrainBug
kann schon sein. aber ich übtreibs jetzt in der regel mit der paste meistens nid.
mit zusätzlich kreuzkümmel schmeckts dann halt auch wirklich halbwegs "authentisch"


edit: was is eine PANANE?

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 14:49
von O_O
BrainBug hat geschrieben:edit: was is eine PANANE?
Ich glaub ihr nennt das "Orange".

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 15:01
von Tatsujin
thai curry isch schier bescht wo je hets gits. wennis nöd bim thailänder gnüüs, den chaufi fix fertigs nama curry und mache eifach de riis dezue. isch immer na mehr besser als selber was welle uf d bei stelle. ich rüehr den amigs eifach na ca. 500gr bule dri und mix je denah au nachli cocos-milch drinine.. den na es früsch backnigs nān us em offe dezue.

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 15:04
von Chäller
Tatsujin hat geschrieben:den na es früsch backnigs nān us em offe dezue.
:sabber: :wixer:

Re: Thai Curry

Verfasst: 01 Nov 2010 17:52
von emP
Spielautomat hat geschrieben:
BrainBug hat geschrieben:edit: was is eine PANANE?
Ich glaub ihr nennt das "Orange".
:groel:

Re: Thai Curry

Verfasst: 02 Nov 2010 00:45
von Tatsujin
emP hat geschrieben:
Spielautomat hat geschrieben:
BrainBug hat geschrieben:edit: was is eine PANANE?
Ich glaub ihr nennt das "Orange".
:groel:
hani etz immer gmeint schluuchöpfel.

Re: Thai Curry

Verfasst: 06 Nov 2010 00:41
von Buccaneer
Sephi hat geschrieben:Het öpper s perfekte Rezäpt für rots Thai-Curry? I due immer im Netz es paari zämesueche
und denn bitz kombiniere. Brucheter fertigi Currypaschte, macheter sälber?

Ime Asia-Lädeli go Curry-Paste chaufe. Am beste vo Mae Ploy. Kokosmilch nid vergässe :-D
En Lemongrassstange chunnt natürli au sehr guet. Tuen eifach chli probiere und irgendwenn findsch use, was dir am beste gfallt.
Chasch denn ja no jenstes a Gmües inehaue und da variiere.

Und was Wunder wirkt fürs Fleisch: Tuens vorhem choche paar Stund in Sojasauce ilege...

Re: Thai Curry

Verfasst: 06 Nov 2010 04:38
von Tatsujin
ich tuens fleisch immer vorher für ca. 5 min in mirin churz aachöcherle, damits schön weich wid.