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Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 13:57
von Tatsujin
Zehled nationalgricht vo andere länder uuf :)

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 14:07
von mousch
Polnischi Nationalgricht wo genial sind:

Golabki

Hackfleischfüllig/Riis Füllig umhüllt vo Chabisblätter, mit Tomatesauce:

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Pierogi

Teigtäsche mit div. Füllige. I pers. bevorzuge die mit Härdöpfu. När no es paar Späckwürfeli in Butter abrate druff und de Orgasmus isch perfekt. De riise Saueri^^

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Bigos

Suurchrut eintopf mit Fleisch. Hei vil Lüt nid gern, i liebes, öbe de einzig kocht Suurchrut woni ässe cha, aber nur vom Grosmami oder vom Vater^^

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Usserdem gits noch ettlechi Suppene (Randesuppe OMG) wo ebefalls alli genial sind..allgemein muessi säge dasi nirgends sovil und soguet isse wie ds Pole...^^ Muess unbedingt widrmol go..scho 4 Jahr nüm dört gsi..-.-

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 14:09
von Tatsujin
mousch hat geschrieben:Polnischi Nationalgricht wo genial sind:

Golabki

Hackfleischfüllig/Riis Füllig umhüllt vo Chabisblätter, mit Tomatesauce:

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Lol..genau die mached mier amigs au. Super ischs!

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 14:10
von Mastler(P)
Tatsujin hat geschrieben:Lol..genau die mached mier amigs au. Super ischs!
raecht vill aehnlichs gitz: http://en.wikipedia.org/wiki/Sarma_%28food%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Feijoada
http://en.wikipedia.org/wiki/Wiener_Schnitzel

oder ganz eifach http://en.wikipedia.org/wiki/National_dish

viel spass. :winkewinke:

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 14:14
von Tatsujin
Nei kein spass. ich wills vo oi persönlich ghöre. vo oie eigete müeterländer wo ihr eventuell mal sälber uufgwachse sind oder sogar na jetzt läbed.

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 14:27
von evo
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Re: Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 14:27
von Mastler(P)
denn schrieb das doch grad!

ebe sarma kenni, aber noed so grusig wies da usgseht. :lol:

susch no fuer fleisch liebhaber: http://en.wikipedia.org/wiki/%C4%86evap%C4%8Di%C4%87i
wird meischt mit wenig bilage serviert.
aehnlich: http://en.wikipedia.org/wiki/Pljeskavica

struckli sind super :D http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0trukli
mit chaes, spinat oder hackfleisch kenn ichs. mer chans au mit suesslichem chaes mache. mega.

paprikas isch so mega fein. http://en.wikipedia.org/wiki/Paprik%C3%A1s
pasta, fleisch, vilich gmuess und die sauce. omg isch die sauce fein. so wie ich kenns no chli duenkler als da.

denn gitz natuerli no jenschti suppe. mini grosseltere essed jede tag no s sueppli vor dae hauptspiess.
es git zb eh suppe mit gruehne bohne, herrdoepfel und unteranderem mit paprika gwuerzt.
mini lieblings suppe.

weiss dae name natuerli grad noed. :typej:

Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 16:13
von lakritz
Sarma isch unfassbar super wenns öpper macht wo drusschunt. Leider chanis praktisch nur im serbie esse. eher tümmer.

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 16:43
von Avenger
Tschechische Food. Nid wenig schnabuliert hei mir wo mer während em Uslandprojekt si dörte gsi. :mrgreen: (und es paar Bierli hei mer ou kippet :angel: )

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 16:51
von Vyse
mousch hat geschrieben:Polnischi Nationalgricht wo genial sind:

Bigos

Suurchrut eintopf mit Fleisch. Hei vil Lüt nid gern, i liebes, öbe de einzig kocht Suurchrut woni ässe cha, aber nur vom Grosmami oder vom Vater^^
Bigos mit Steilpilz isch unfassbar geil, chasch fascht nümm uufhöre :sabber:


Dämfall au Polakebluet ii dä Adere?

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 19:12
von h4xX0r
Szegediner Goulasch (Gulyás)
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Somloi Galuska
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Gundel Palacsinta
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Paprikas Krumpli
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Re: Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 19:45
von mousch
Vyse hat geschrieben:Bigos mit Steilpilz isch unfassbar geil, chasch fascht nümm uufhöre :sabber:


Dämfall au Polakebluet ii dä Adere?

Ja mit Steipilz isch au super, leidr hanis nur 1-2 mal gha... :(

Jap, halbe Polake bini...^^

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 19:57
von Buccaneer
Bündnerkantonalgricht :wixer:
Es isch sooooo geil!
Vorallem wells öppe 529141814664864110 verschiedeni Variatione devo git!
:sabber:

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Re: Nationalgrichter

Verfasst: 11 Nov 2010 19:58
von Buccaneer
Zwilling

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 12 Nov 2010 07:47
von emP
Bärnerplatte

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Älpler Maggarone

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Re: Nationalgrichter

Verfasst: 12 Nov 2010 07:50
von emP
Sauerbraten mit Knödeln

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Weisswürste mit süssem Senf , Brezeln und einem hellem

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Re: Nationalgrichter

Verfasst: 12 Nov 2010 07:51
von emP
mousch hat geschrieben:Polnischi Nationalgricht wo genial sind:

Golabki

Kohlroulade isch polnisch?

LOL.

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 12 Nov 2010 08:13
von Mastler(P)
Gołąbki [ɡɔˈwɔmpki] are a form of cabbage rolls. They are a traditional Polish dish made from lightly boiled cabbage leaves, which are wrapped in a parcel-like manner around minced pork or beef meat, chopped onions and/or rice or barley; most often baked and refried in a spicy or sweet-and-sour tomato sauce.

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 12 Nov 2010 10:00
von emP
Mastler(P) hat geschrieben:
Gołąbki [ɡɔˈwɔmpki] are a form of cabbage rolls. They are a traditional Polish dish made from lightly boiled cabbage leaves, which are wrapped in a parcel-like manner around minced pork or beef meat, chopped onions and/or rice or barley; most often baked and refried in a spicy or sweet-and-sour tomato sauce.

http://de.wikipedia.org/wiki/Kohlroulade
Die Grundzubereitung, (Gemüse-)Blätter gefüllt zu garen, geht auf die Küche im Byzantinischem Reich zurück. Verwendet wurden damals Blätter verschiedener Pflanzen, so unter anderem die heute noch im östlichen Mittelmeerraum unter verschiedenen Bezeichnungen verbreiteten Dolma, eine Variante, bei der die Füllung mit Weinblättern umhüllt wird. Das Verbreitungsgebiet rund um den östlichen Mittelmeerraum, in denen sich bis heute fleischhaltig oder vegetarisch gefüllten Dolma-Variationen erhalten haben, entspricht der damaligen Ausdehnung des Byzantinischen Reichs. In den meisten dieser Länder gibt es auch Kohlrouladen, wobei sich die jeweiligen Landesrezepte nicht wesentlich unterscheiden, ganz gleich, ob die spezifisch gewürzten Füllungen mit Weinblättern, Kohl oder auch anderen Blättern wie beispielsweise Mangold umhüllt werden. Im restlichen Europa lassen sich Kohlrouladen auf die Verbreitung von Kohl als Hauptzutat zurückführen. Dieser war besonders in den kühleren Regionen Mittel- und Osteuropas als Vitaminspender im Winter besonders beliebt. Noch heute haben Kohlgerichte, darunter explizit auch Kohlrouladen, in den Landesküchen nicht nur der deutschsprachigen Länder, sondern auch in Osteuropa (bspw. Polen und Ungarn) oder auf dem Balkan einen hohen Stellenwert.

Idem Fall nähme mer mal Spaghetti Bolo uf als Nationalgricht ir Schwiz.

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 12 Nov 2010 10:05
von evo
spezialinfo : werder pizza no spaghetti sin vo de italiener erfunde worde. trotzdem gältets als italienischi nationalgricht

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 12 Nov 2010 10:06
von Chäller
wahr.

Zudem chan s'gliiche Gricht i versch. Länder als Nationagricht bezeichnet werde. d'Koreaner ässet ja au fast nüüt anders als Kohlrouladene.

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 12 Nov 2010 10:06
von Mastler(P)
nationalgricht mit herchunft glichsetzte...

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 12 Nov 2010 10:12
von emP
ja fair, denn hei halt d pole Kohlroulade (LOL, ig cha mir widerhole) us nationalgricht. Passt doch.

ei grund meh Pole z miede. :groel:

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 12 Nov 2010 10:16
von lakritz
emP hat geschrieben:Weisswürste mit süssem Senf , Brezeln und einem hellem
öppis unfassbar geils. :wixer:

Re: Nationalgrichter

Verfasst: 12 Nov 2010 10:18
von emP
lakritz hat geschrieben:
emP hat geschrieben:Weisswürste mit süssem Senf , Brezeln und einem hellem
öppis unfassbar geils. :wixer:

wisswürscht mit süessem senf=gewinn

wisswürst brate ohni senf=fail