Ersch jetz gseh. Wenn chüel wosch machsch Hiyashi Udon, isch erfrischend und tümpfsch se inere chalte Sauce, so wie zum Bispil i dem Rezept:O_O hat geschrieben:chaschmer gad öppis empfähle für 3-4 persone mit udon nuudle? guet wärs wenns nid all zuviel exotischs debi het womer nid in bern cha chaufe. und einigermasse im budget.Sephi hat geschrieben:Für japanischi Chuchi übrigens immer super isch ar Kanako ihre Blog!
Da ihres Shouga Yaki Rezept!
http://kanakoskitchen.com/2009/12/02/shiogayaki/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kanakoskitchen.com/2010/08/28/hi ... ith-sauce/" onclick="window.open(this.href);return false;
Aber i has lieber mit Somen-Nudle, bi weniger fan vo chalte Udon.
Wenns warm söll si halt de klassisch Yaki Udon, d.h. stir-fry mit Udon Nudle:
http://kanakoskitchen.com/2009/10/30/yaki-udon/" onclick="window.open(this.href);return false;
Aber ou döt, ha das lieber mit Soba Nudle, ke Ahnig werum aber wenns nid in Suppe isch bini nöd so en Udon Mönsch.
Wenns nid dringend Nudle müesse sii denn mach Yakinikudon (Japanische Riis mit mariniertem Rind drüber


Leisch s Fleisch (Rind in sehr dünni Schibe gschnitte, mues nid gad Filet si) in folgendi Sauce ih für 15min:
3/4 Soja Sauce
1/4 Riisessig (Gsamtmängi vor Sauce so nach Augemass, dass s fleisch gad alles bedeckt isch)
1 Chnoblouchzäie verdrückt
2 EL Grasplete Öpfu
1 TL Zucker
Pfeffer
Denn wie gseit, s gshcnittne Fleisch 15min ilegge, nid Salze. Sobald der Riis (natürlech japanische) pfertig isch, s Fleisch nur ganz churz abrate, paar Sekunde pro Stück länge ir Regel, süsch wirds zäi, und am Schluss wenn wosch no paar Sojasprosse id Brotpfanne schmeisse. Dem Fleisch när ufem Riis arichte
