NERV hat geschrieben:Also wäg de Bibeli am Fudi: Die han ich tatsächlich chum bis gar nüm übercho sitt ich kei Zucker UND kei Schweinefleisch meh isse. Sobald ich öppis vo beidem isse, überchum ich sie widr. Bin ich allergisch gäge Zucker, Schweinefleisch und alli Milchprodukt? Was söll ich denn no ässe? Chörnlizügs wie Ris, Hirse, Mais und Gmües chan ich zwar ässe, ohni öppis ds'übercho aber ich findes chotzgruusig. Bibeli am Fudi wäre mir ja no glich, wüll sie eh (fasch) nimmert gseht aber sie tüent abe bim hocke richtig weh..Acid hat geschrieben:Chäller hat geschrieben:Also wänn er sone Laktoseintoleranz hätti, wäred sini Problem einiges grösser als nur chli blähige.
Nid unbedingt, wenn eim s Emzym tatsächlich fehlt, isches scho übel. En Laktoseintoleranz chan aber au i schwachä Formä entstoh, und chan au wieder go. Oft cha sich en Form devo entwicklä, wemer echli zvil milchprodukt inähaut (bzw. eifach echli meh als mer persöndlich vertreit, das isch bi jedem echli andersch, und cha sich ebä unterschiedlich entwicklä).
Folg vonerä afangändä unverträglichkeit chan durchus sie was de Nerv beschriebt. Evtl. tierischi Eiwiss allg. wens au bi Fleisch so derb isch.
Ich weiss hald nid wiä das bi dir usgseht, wiä viel Milchprodukt du inähausch etc. aber eifach mol das Züg so viel wiä möglich wegloh. Wenns denn bessered, chasch denn wahrschindlich wieder echli meh zuder neh.
Vor allem würdi aber mol echli Ornig inäbringä... ich mein zerscht sind Pückeli am Arsch wäg de Schoggi gsie, jetzt seisch dassi bi Schweinefleisch überchunsch, aber evtl doch Zucker chönt si... was macht das für en Sinn? Wenn kei Schweinefleisch me issisch und si nüm überchunsch, isches wahrschindlich s schweinefleisch gsi. Wennsi trotzdem überchunsch isches wahrschindlich nid s Schweinefleisch. Sicher isches denn aber au öpis anders. Isch jo nid so dass Zucker nur mit Schweinefleisch und Schweinefleisch nur mit Zucker issisch, und drum nid weisch weläs vo beidnä ehnder in Frog chunt, oder.
Tja, denn isches vilicht würklich Zucker und Schweinefleisch...
Und wiä gseit, es mues nid si dass du gäg Milchprodukt allergisch bisch, sondern evtl. eifach zviel devo konsumiersch. Wenn emol es zitli zruggschrubed hesch, chasch vilicht wieder es bitz meh zuder neh, ohni das unagnehmi Folgä hesch. Irgendwenn isch ebä bi jedem de Punkt erreicht dasses zviel isch zums aständig zverarbeitä.
Wenn du bis uf Fleisch und Milch aber praktisch nüt issisch, chöntet all dini Problem mit de Nahrig au eifach drah ligä dassdi viel zwenig usgwgä ernährsch. Ich würd also mol probiere echli meh verschiedeni Sachä inäzhauä.
Gmües z.B. gits zimlich viel verschiedeni. Evtl. chamer diä scho alli zämä grusig findä, aber wahrschindlicher isch doch dasmer sich eifach nid gwönt isch Gmües zässä. Mer chansi übrigens au verschiedä zubereitä, oder es git Lüt diä händ das Züg womer Roh chan ässä Roh viel lieber (bi mir ischs z.B. bim meischtä so... en Kochtä Fänchel lockt mi also au nid hinderem Ofä fürä, frisch und roh ischer super (han allerdings do im Forum festgstellt das vili nid so gern Fenchel hend, wasi au cha nohvollziä), s glichä z.B. mit Tomatä (ussert inärä Tomatäsosä natürlich, diä isch au super) Rüebli, Cholrabi usw.) Oder im Momänt isch no Chürbis Zit, hauschder mol en Chürbis supä inä... unglaublich guet. Oder natürlich Gmüesssupä allg.
Oder denn gäbtis no Hülsefrücht, Bohnä, Linsä etc. (je nach demm wiäs vertreisch, bi dä Bohnä chamer jo au chli blähigä übercho... aber wenn diä wisä nimsch isches vilicht chli weniger derb).
Und wenn das alles würklich gar nüt isch, chaschder z.B. immerno viel Frücht zuefüere, Bananä isch z.B. genial... und natürlich suscht alles möglichä wo gern hesch. Git jo au nid grad wenig, au wenn jetzt im Moment scho vor allem Öpfel und Manderindli Orangä und so guet sind. Im Früelig chömed denn wieder anderi und im Summer nomol anderi, super Sach. Bananä immer, logisch.
Und wenn Johrelang immer nur relativ diä glichä paar Sachä gfueteret hesch muesch di halt evtl. wieder a anders gwöhnä, bevors richtig chasch gnüssä, isch normal.