Rüehrei

Trash-Talk pur! Alles andere als Videogames...

Moderator: Avenger

Benutzeravatar
mousch
Shady's Personal Trainer
Shady's Personal Trainer
Beiträge: 3411
Registriert: 22 Feb 2005 13:07
Wohnort: Venice Beach
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
51
Trading points minus
2
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von mousch »

emP hat geschrieben:
mousch hat geschrieben:. Und wenn de EMP würklech mit Olive Öl tuet brötle, ghört er sowiso inne Mülltonne!!

OLOLOL

Grad dopplet tumm. Hesches halt scho eher i de Arme und nid im chopf, gäll?
Da man beim Braten das Fett auf eine hohe Temperatur erhitzen möchte, sollte man am besten Fette nehmen, die relativ temperaturunempfindlich sind.

Fette mit einem hohen Anteil an ungesättigten Fettsäuren sind deshalb zum Braten vollkommen ungeeignet. Die ungesättigten Fettsäuren verändern bei Hitze ihre Struktur. Der Körper kann mit der veränderten Struktur nichts anfangen, baut sie aber trotzdem in seine Zellen ein. Dort werden sie als eine Art Fremdkörper gesehen und Krebs ist möglicherweise die Folge.

Deshalb:

Für Dünsten/leichtes Erhitzen - Butterschmalz (Ghee), Kokosnußöl, Butter, Olivenöl

Für Braten/starkes Erhitzen - Butterschmalz (Ghee), Kokosnußöl

Häufig verwendete Pflanzenfette wie Sonnenblumenöl oder Erdnußöl sind zum Braten verwendet leider krebserregend.

Mau abgse devo dass Oliveöl sowiso nur für die chalti Chuchi richtig geil isch, oder nachem Brate noch chli übers Fleisch z.B. mit Ruccola und Chääse zämme...bim brate hesch eh nix me vom geile Aroma, ussert du nimmsch irgend sones Denner Öl für 4.- de Liter, nid wundere würds mi...
Ich trainiere nicht um länger zu leben - ich trainiere um gesünder zu sterben!

D Schnurre voll vom fuhl und hässlech si? *klick*
NO PAIN - NO GAIN
Benutzeravatar
emP
Staffelführer
Staffelführer
Beiträge: 32672
Registriert: 14 Mai 2003 09:13
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
65
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von emP »

hesch dä Link vore Fintnesscenterbuddy Site?

lis mal das da:

http://www.chefkoch.de/magazin/artikel/ ... enoel.html" onclick="window.open(this.href);return false;

aber wenn Du mini Posts vo vorher annähernd vertstande hätsch, wüsstisch dass ig keh Oliveöl für es Rüehrei verwände.
Of course I talk to myself... Sometimes I need a professional opinion...
Benutzeravatar
Sylvara
The(G)Forum Moderator
The(G)Forum Moderator
Beiträge: 12129
Registriert: 05 Mär 2002 18:45
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
46
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von Sylvara »

wemmer scho derbii sind, ich liebe tomate-rüehrei :sabber:
mit zwieble, chrütli und bitz creme fresh <3

uusgseh tuet's nid bsunders, aber wayne.
"I like to think of masculinity as a tiny, pretty, porcelain ballerina on the edge of a shelf, ever so delicate and always threatened."
Benutzeravatar
h4xX0r
The(G)Forum Moderator
The(G)Forum Moderator
Beiträge: 5321
Registriert: 06 Okt 2010 23:20
Wohnort: uf em monolith am tünkle
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
4
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von h4xX0r »

das isch denn eifach e verschnetzleti omlette
80% der Lebenskunst besteht darin, mit denjenigen, die uns beschwerlich und unangenehm vorkommen, angemessen umzugehen.
Benutzeravatar
Sylvara
The(G)Forum Moderator
The(G)Forum Moderator
Beiträge: 12129
Registriert: 05 Mär 2002 18:45
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
46
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von Sylvara »

mja guet, das chamer denn für jedes rüehrei so säge. :P
bi mir chunnt bim omelett immer no mehl derzue.
"I like to think of masculinity as a tiny, pretty, porcelain ballerina on the edge of a shelf, ever so delicate and always threatened."
Benutzeravatar
Acid
Hardcore Gamer
Hardcore Gamer
Beiträge: 3571
Registriert: 28 Jul 2005 10:53
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
6
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von Acid »

Also dasmer Oliväöl überhaupt nid zum chochä söt bruchä wärimer au neu... grad wills i de Italienischä Chuchi (wo jo nid grad ungsund isch), hüfig brucht wird. Aber dezuä muesmer natürlich sägä, dass diä fascht immer sehr schonend choched, und somit d Temperaturä immer imene verglichswis tüfä Bereich isch.
Sylvara hat geschrieben: kolleg vo mir isch gourmet-chef in Züri und meint, es mues i die chalt pfanne und so langsam erwärme.... :lol:
Das isch schinbar au tatsächlich d Devisä, will ich han letschti grad ebä au vomene sonä Choch ghört dasmer au d Spiegeleier nach de hochä chuchi so macht, und nid irgendwiä i diä Heiss Pfannä und voll Bruzl.
Benutzeravatar
Sylvara
The(G)Forum Moderator
The(G)Forum Moderator
Beiträge: 12129
Registriert: 05 Mär 2002 18:45
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
46
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von Sylvara »

Acid hat geschrieben:
Das isch schinbar au tatsächlich d Devisä, will ich han letschti grad ebä au vomene sonä Choch ghört dasmer au d Spiegeleier nach de hochä chuchi so macht, und nid irgendwiä i diä Heiss Pfannä und voll Bruzl.
wenn mer sich's überleit, ischs ja eigentlich o logisch. nüt chunnt besser, wenn mer's schnell macht. arome, säft und röstgschmack etc. entwickle sich eifach besser, wenn bitz länger machsch. ds einzige wo würklich schnell und heiss söttsch aabrate, sind grossi fleischstück bevor's in ofe chömet, zum pore schliesse.
aber süsch - gut ding :idea:
"I like to think of masculinity as a tiny, pretty, porcelain ballerina on the edge of a shelf, ever so delicate and always threatened."
Benutzeravatar
h4xX0r
The(G)Forum Moderator
The(G)Forum Moderator
Beiträge: 5321
Registriert: 06 Okt 2010 23:20
Wohnort: uf em monolith am tünkle
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
4
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von h4xX0r »

Sylvara hat geschrieben: zum pore schliesse.
das isch im fall glaubs en örbn ledschend
80% der Lebenskunst besteht darin, mit denjenigen, die uns beschwerlich und unangenehm vorkommen, angemessen umzugehen.
Benutzeravatar
Chäller
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 2439
Registriert: 07 Okt 2010 07:24
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
1
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von Chäller »

h4xX0r hat geschrieben:
Sylvara hat geschrieben: zum pore schliesse.
das isch im fall glaubs
:lol: sehr guet!
Yesterday was Thursday, Today is Friday, Tomorrow is Saturday And Sunday comes afterwards
Benutzeravatar
O_O
Hardcore Gamer
Hardcore Gamer
Beiträge: 7004
Registriert: 05 Mär 2002 19:23
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
47
Trading points minus
0

Re: Rüehrei

Beitrag von O_O »

h4xX0r hat geschrieben:
Sylvara hat geschrieben: zum pore schliesse.
das isch im fall glaubs en örbn ledschend
weiss jede.
I don't believe in orange
Benutzeravatar
O_O
Hardcore Gamer
Hardcore Gamer
Beiträge: 7004
Registriert: 05 Mär 2002 19:23
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
47
Trading points minus
0

Re: Rüehrei

Beitrag von O_O »

Searing meat does not "seal in" moisture, and in fact may actually cause meat to lose moisture. Generally, the value in searing meat is that it creates a brown crust with a rich flavor via the Maillard reaction.[
I don't believe in orange
Schummelschumi
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 10722
Registriert: 07 Dez 2005 10:00
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
42
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von Schummelschumi »

mol, das überzügt mi jetzt gad!
Benutzeravatar
emP
Staffelführer
Staffelführer
Beiträge: 32672
Registriert: 14 Mai 2003 09:13
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
65
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von emP »

Sylvara hat geschrieben:
Acid hat geschrieben:
Das isch schinbar au tatsächlich d Devisä, will ich han letschti grad ebä au vomene sonä Choch ghört dasmer au d Spiegeleier nach de hochä chuchi so macht, und nid irgendwiä i diä Heiss Pfannä und voll Bruzl.
wenn mer sich's überleit, ischs ja eigentlich o logisch. nüt chunnt besser, wenn mer's schnell macht. arome, säft und röstgschmack etc. entwickle sich eifach besser, wenn bitz länger machsch. ds einzige wo würklich schnell und heiss söttsch aabrate, sind grossi fleischstück bevor's in ofe chömet, zum pore schliesse.
aber süsch - gut ding :idea:

das ledschend wüll u.a. Fleisch gar kei Pore hett :idea:
Of course I talk to myself... Sometimes I need a professional opinion...
Benutzeravatar
emP
Staffelführer
Staffelführer
Beiträge: 32672
Registriert: 14 Mai 2003 09:13
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
65
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von emP »

da sich genau so ledschend wie ebe i jedem Chobuech steit dass meh ds Rüehrei vorher scho söll salze was ebe tatsächlich komplett falsch isch.
Of course I talk to myself... Sometimes I need a professional opinion...
Benutzeravatar
Sylvara
The(G)Forum Moderator
The(G)Forum Moderator
Beiträge: 12129
Registriert: 05 Mär 2002 18:45
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
46
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von Sylvara »

O_O hat geschrieben:
h4xX0r hat geschrieben:
Sylvara hat geschrieben: zum pore schliesse.
das isch im fall glaubs en örbn ledschend
weiss jede.

LOL! isch das so? guet, ev. würdmer gschiider nid vo "pore" rede, vor allem wenn wordklauberer umenand sii.
röstarome sind scho klar, aber i ha gmeint flüssigkeitverlust isch fakt wenn fleisch zu lang und/oder zwenig heiss tuesch aabrate. isch mir scho paarmal passiert, bis ich's denn richtig gmacht ha. gruusig zäh ischs worde.

aber es isch mir eigentlich gliich - wenn dr Gordon das eso macht oder dr Jamie, denn mach ich's o eso. :P
"I like to think of masculinity as a tiny, pretty, porcelain ballerina on the edge of a shelf, ever so delicate and always threatened."
Benutzeravatar
emP
Staffelführer
Staffelführer
Beiträge: 32672
Registriert: 14 Mai 2003 09:13
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
65
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von emP »

doch also ich würd scho säge, dass es so isch. aber es geit glaubs au vorallem ums salze. Also ersch salze nachem abrate. Das wär den Osmose und so.
Of course I talk to myself... Sometimes I need a professional opinion...
Benutzeravatar
Acid
Hardcore Gamer
Hardcore Gamer
Beiträge: 3571
Registriert: 28 Jul 2005 10:53
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
6
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von Acid »

Sylvara hat geschrieben:
O_O hat geschrieben:
h4xX0r hat geschrieben:
Sylvara hat geschrieben: zum pore schliesse.
das isch im fall glaubs en örbn ledschend
weiss jede.

LOL! isch das so? guet, ev. würdmer gschiider nid vo "pore" rede, vor allem wenn wordklauberer umenand sii.
röstarome sind scho klar, aber i ha gmeint flüssigkeitverlust isch fakt wenn fleisch zu lang und/oder zwenig heiss tuesch aabrate. isch mir scho paarmal passiert, bis ich's denn richtig gmacht ha. gruusig zäh ischs worde.

aber es isch mir eigentlich gliich - wenn dr Gordon das eso macht oder dr Jamie, denn mach ich's o eso. :P
Wenn Fleisch zu lang abrotisch, denn isch Flüssigkeitsverluscht uf jedä Fall fakt, egal bi welärä Temperatur. Aber das mitem heiss abrotä isch ebä tatsächlich schinbar en Blödsinn. Ich han das früener sogar i de Schuel no so glernt, vo wägä Porä schlüssä etc. Do aber eigentlich vor allem eifach d Zit und d Temperatur zuäständig defür sind, öb d Flüssigkeit verdampft und wiä vil, chamers guet langsam und schonend machä. De Vorteil isch denn nämlich au, dasmer de gwünschti Garpunkt ehnder verwütscht, undmers so eigentlich viel eifacher schön saftig heräbringt, ohni dasses innä no ganz roh und ussä scho verbrännt isch, wiä wemers inere sehr heissä Pfannä macht. Ich machs nur no langsam, und es wird immer besser wiä wonis i diä Heiss pfannä gschmissä han. S Abrotä vorem in Ofä tuä isch aber natürlich eh vor allem e gschmacklichi Sach.

Wiä aber au de Emp seit, Salzä z.B. optimalerwis erscht nocher, und Pfäffärä au.
Benutzeravatar
Mastler(P)
Hardcore Gamer
Hardcore Gamer
Beiträge: 20376
Registriert: 13 Okt 2010 13:35
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
25
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von Mastler(P) »

Bild

mal grob nahkocht. wükli früsch. :)
The opposite of courage in our society is not cowardice, it's conformity.
Euphemisms and political correctness only obscure the truth. Man kann auch sagen, deine Wahrheit ist eine Platiduede.
Bild(G)? Das sind eigentlich alles SchafseckelBild
Benutzeravatar
Vyse
VIP-Member
VIP-Member
Beiträge: 5946
Registriert: 07 Okt 2010 09:27
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
3
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von Vyse »

magnifique :sabber:
Wäre unsere Zivilisation ein Pferd, hätte man es schon lange erschossen.
Benutzeravatar
LeviathanX
Administrator
Administrator
Beiträge: 11677
Registriert: 26 Apr 2002 14:08
TRADINGPOINTS:
Trading points plus
2
Trading points minus
0
Kontaktdaten:

Re: Rüehrei

Beitrag von LeviathanX »

Hm, seit letzter Woche weiß ich warum die Rühreier in Thailand immer so lecker waren.. => die mixen in die gequirtelten Eier nochn Schuss Austern- und Sojasoße =3 (Dann erst in die Pfanne)
Antworten

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: Ahrefs [Bot] und 5 Gäste